Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Κίνημα αντιεμβολιαστών φοιτητών στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

    Κυριακή, 18 Ιουλίου, 2021

Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Εθνικός Κήρυξ

Από την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή τον Σεπτέμβριο του 2019. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/HCHC

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κίνημα αντιεμβολιαστών φοιτητών έχει δημιουργηθεί στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν μεταξύ δέκα πέντε και είκοσι φοιτητές, οι οποίοι πρόσκεινται σε διάφορα μοναστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε κύκλωμα φονταμενταλιστών Ελλάδος και Κύπρου και οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. 

Επικαλούνται προσχηματικά λόγους υγείας για να αποφύγουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ στο θέμα φαίνεται να έχει συμμετοχή και Ελληνοαμερικανός γιατρός, ο οποίος δεν είναι της ειδικότητας των εμβολίων που τους παρέχει πιστοποιητικά για την αποφυγή του εμβολιασμού. 

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι οι εν λόγω φοιτητές ενθαρρύνονται από έναν τουλάχιστον ιερωμένο καθηγητή της Σχολής ο οποίος συνήθως δρα στο παρασκήνιο, ενώ υπάρχει επίσημο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Σχολής στο οποίο αναφέρεται ότι όλοι οι φοιτητές που θα επιστρέψουν στη Σχολή νεοσεισαχθέντες ή εκ των ήδη φοιτώντων κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τον Σεπτέμβριο, οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής Γεώργιο Καντώνη, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα αξιολογώντας δυνατότητες συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδος και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, μας είπε πως «θα διοικήσουμε τη Σχολή για το καλύτερο συμφέρον της Σχολής και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αμερική» και συμπλήρωσε «θα πω περισσότερα τη Δευτέρα».

Επίσης ο «Ε.Κ.» ενημέρωσε γραπτώς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αναφορικά με το ανακύψαν θέμα στη Σχολή και ανέμενε κάποια δήλωση του, αλλά δεν είχε γίνει μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε το παρόν δημοσίευμα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε θίξει το θέμα στις 25 Ιουνίου με σχόλιο με τίτλο «Κανείς ανεμβολίαστος στη Σχολή» από τη στήλη «Πρακτορικά», τονίζοντας ότι «στη Σχολή διαμένουν και αρκετοί έγγαμοι φοιτητές με τις οικογένειες τους και τα μικρά τους παιδιά, οπότε η ευθύνη είναι αυξημένη. 

Προσοχή! Το θέμα είναι σοβαρό, όχι μόνο για την ανάγκη εμβολιασμού όλων των φοιτητών, αλλά και ποίας διαλογής φοιτητές εξακολουθούν και μπαίνουν στη Σχολή, τι μυαλά κουβαλούν, ποίο το παρελθόν τους γιατί δεν θα πρέπει να ισχύει το γνωστό σοφό «οι του βίου ναυαγοί του υψίστου λειτουργοί». 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου