Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα κέντρα διασκέδασης – Τι αλλάζει από την Πέμπτη

   Τετάρτη, 7/7/2021

Η «έκρηξη» κρουσμάτων και οι χώροι διασκέδασης που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε -όπως είπε- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα κατεγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας».

Όπως είπε, σχετικά με τα πάρτι που πραγματοποιούνται, ιδιαίτερα σε μπιτς μπαρ και κλαμπ των νοτίων προαστίων της Αττικής, ότι εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

«Λουκέτα» από την πρώτη παράβαση

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε: Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας. 

  • Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για τα καταστήματα άνω των 200 τμ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες.
  • Στη δεύτερη παράβαση ενιαίο πρόστιμο 10.000 και σφράγιση για 15 ημέρες.
  • Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

«Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση», πρόσθεσε. 

«Σε νεαρές ηλικίες τα νέα κρούσματα»

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί. Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη», τόνισε.

Σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέληξε λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέοι μας θέλουν να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν. Απευθύνουμε, λοιπόν, για ακόμα μία φορά έκκληση, παράκληση, θερμή προτροπή να εμβολιαστούν άμεσα. Όσο σεβαστή και αν είναι η επιθυμία και η ανάγκη για ψυχαγωγία, εξίσου σημαντικός και αναγκαίος είναι και ο άμεσος εμβολιασμός τους και η συχνή διενέργεια test μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τακτικά test και προστατεύουμε τους μεγαλύτερούς μας κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα». 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου