Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Το «AP» στα Σεπόλια μιλά με τους «πιο φανατικούς οπαδούς» του Γιάννη

 Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 2021

Αssociated Press

Ο Γιάννης Τζήκας και η σύζυγός του Καίτη ρίχνουν σαμπάνια στα ποτήρια μετά τη νίκη των Μπακς και την κατάκτηση του τίτλου, 21 Ιουλίου, 2021. (AP Photo/Derek Gatopoulos)


ΑΘΗΝΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ την Τρίτη (ξημέρωμα Τετάρτης στην Αθήνα) με μια καταπληκτική εμφάνιση και το «Associated Press» δεν ξέχασε την καταγωγή του, πηγαίνοντας στα Σεπόλια για να συναντήσει τους πιο φανατικούς οπαδούς του, όπως γράφει στο σχετικό δημοσίευμα.

Με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη του αγώνα, ο Γιάννης Τζήκας ετοίμαζε ήδη τα ποτήρια στα οποία θα έρεε η σαμπάνια, γράφει το «AP». «Τελείωσε. Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι», λέει.

Ο κ. Τζήκας είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας «Κιβωτός» στην οποία ο Γιάννης συνήθιζε να αγοράζει ένα σάντουιτς και έναν χυμό κατευθυνόμενος προς την προπόνησή του με τον Φιλαθλητικό.

Αν και στην Αθήνα, η ώρα ήταν ακόμα πολύ πρωινή, ο Τζήκας δεν μπορούσε να φανταστεί να μην παρακολουθήσει το έκτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Φοίνιξ Σανς. Οι Μπακς κέρδισαν και ο Γιάννης αναδείχθηκε MVP των τελικών, σημειώνοντας 50 πόντους.

Αssociated Press

Πελάτες του καφέ Κιβωτός στα Σεπόλια παρακολουθούν τον αγώνα των Μπακς και την κατάκτηση του τίτλου, 21 Ιουλίου, 2021. (AP Photo/Derek Gatopoulos)

«Είναι η στιγμή του Γιάννη. Το κέρδισε και είμαστε περήφανοι γι' αυτόν», είπε ο Τζήκας προσφέροντας ποτά στους πάνω από δέκα οπαδούς που παρακολουθούσαν το ματς μαζί του.

«Στην αρχή της σεζόν δεν το περιμέναμε, αλλά αφότου οι Μπακς ανέτρεψαν τους τελικούς, το είδαμε να έρχεται», λέει ο Κυριάκος Χάγκερ φορώντας ένα καπέλο με το όνομα του Γιάννη.

Ο Γιάννης «έχει επαναφέρει το αθλητικό πρότυπο σε αυτή τη γενιά. Δεν είναι πια ο Γιάννης από τα Σεπόλια, είναι ο Γιάννης ολόκληρου του Κόσμου, πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους», τόνισε.

Το καφέ βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα από εκεί που ο Γιάννης και τα επίσης γνωστά αδέρφια του Θανάσης, Κώστας και Αλεξ μεγάλωσαν με τους γονείς τους οι οποίοι κατάγονται από τη Νιγηρία να τους δίνουν ελληνικά ονόματα.

Ο Τζήκας λέει ότι ο Γιάννης πάντα σταματάει στο καφέ όταν επισκέπτεπεται την Ελλάδα, κάτι που δεν άλλαξε από το γεγονός πως έγινε ένας διάσημος παγκόσμιος αστέρας του αθλητισμού.

«Ηταν πάντοτε απλός, ταπεινός και ευγενικός και όταν μεγάλωσε δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε», δηλώνει. «Είχε πολλά πράγματα εναντίον του. Ηταν φτωχός και με διαφορετικό χρώμα από εμάς, αλλά τα κατάφερε. Δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν, τα κατάφερε μόνος του με την οικογένειά του. Πίστευε στο όνειρό του και το πραγματοποίησε».

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου