Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Ρεκόρ 13 ετών για τον πληθωρισμό

 Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021

Ο δομικός πληθωρισμός «χτύπησε» ρεκόρ 20 ετών

ΗΠΑ: Ρεκόρ 13 ετών για τον πληθωρισμό

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, εν μέσω περιορισμών στις αλυσίδες εφοδιασμού και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης στο κόστος των υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,9% τον περασμένο μήνα, το μεγαλύτερο κέρδος από τον Ιούνιο του 2008, μετά την άνοδο 0,6% τον Μάιο.

Κατά τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο Δείκτης σημείωσε άνοδο 5,4%. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος από τον Αύγουστο του 2008, έναντι 5% που είχε καταγράψει τον Μάιο. Εξαιρουμένων των  τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΚ επιταχύνθηκε κατά 0,9% σε μηναία βάση μετά από αύξηση 0,7% τον Μάιο.

Ο λεγόμενος δομικός βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1991, μετά την άνοδο 3,8% τον Μάιο.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και αναθερμαίνουν τις συζητήσεις αναφορικά με το tapering.

Η Fed πάντως, επιμένει ότι η ανοδική τάση που εμφανίζεται στις τιμές είναι παροδική και πώς επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρέμβει για τη συγκράτησή του, περιορίζοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ή αυξάνοντας τα επιτόκια.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου