Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής καθαίρεσαν την Λιζ Τσένεϊ, σφοδρή επικριτή του Τραμπ

 Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021 

Αssociated Press

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής του Ουαϊόμινγκ Λιζ Τσένεϊ καταφθάνει στη Βουλή, την Τετάρτη, 12 Μαίου, 2021.(AP Photo/J. Scott Applewhite)


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής καθαίρεσαν την βουλευτή Λιζ Τσένεϊ από τη θέση της ως τρίτη τη τάξει στην ιεραρχία του Σώματος, τιμωρώντας την σήμερα Τετάρτη για την επαναλαμβανόμενη κριτική της προς τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης και για το ρόλο του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Στη συνάντηση που έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και διήρκησε λιγότερο από 20 λεπτά, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν δια βοής για την απομάκρυνση της βουλευτού του Ουαϊόμινγκ.

Η απόφαση αποτέλεσε και μια ανατροπή στην ανερχόμενη καριέρα της Τσένεϊ εντός του κόμματος, καθώς έπαψε πια να είναι η γυναίκα με τον υψηλότερο βαθμό στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικανών.

Η ίδια επέμεινε στην κριτική της προς τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι θα κάνει «τα πάντα για να διασφαλίσω πως ο πρώην πρόεδρος δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά κοντά στο Οβάλ Γραφείο».

«Αν θέλετε ηγέτες που θα επιτρέψουν και θα διαδώσουν τα καταστρεπτικά ψέματά του, δεν είμαι το πρόσωπό σας, έχετε πολλά άλλα να διαλέξετε. Αυτή θα είναι η κληρονομιά τους», είπε η Τσένεϊ στους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με ένα άτομο που γνώριζε τα σχόλιά της, το οποίο μίλησε ανώνυμα. «Αλλά σας υπόσχομαι αυτό, μετά από σήμερα, θα ηγηθώ του αγώνα για την αποκατάσταση του κόμματός μας και του έθνους μας σε συντηρητικές αρχές, στην νίκη κατά του σοσιαλισμού, στην υπεράσπιση της δημοκρατίας μας, στο να καταστεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα άξιο και πάλι ως κόμμα του Λίνκολν».

Οι συνάδελφοί της, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της μειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι (Kevin McCarthy), έχουν πει ότι οι αγώνες της με τον πρώην Πρόεδρο έχουν αποσπάσει την προσοχή και ότι δεν πρέπει να υπηρετήσει σε ηγετική θέση όπου η δουλειά είναι να ενώσει το κόμμα όπως επιδιώκει να καταπολεμήσει την ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν και να κερδίσει ξανά τη Βουλή.

«Κάθε μέλος μπορεί να πάρει οποιαδήποτε θέση πιστεύει... Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι μια θέση στην ηγεσία », δήλωσε ο Μακάρθι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Fox News», την Κυριακή, προσθέτοντας: «Ως πρόεδρος της Διάσκεψης, είναι μια από τις πιο κρίσιμες θέσεις εργασίας ως αγγελιοφόρος».

Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες της Βουλής λένε ότι είναι καιρός να προχωρήσουν και να ενώσουν το κόμμα, ο Τραμπ πανηγύρισε δημόσια την πτώση της Τσένεϊ.

«Η Λιζ Τσένεϊ είναι ένας πικρός, φρικτός άνθρωπος. Την παρακολούθησα χθες και κατάλαβα πόσο κακή είναι για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Δεν έχει προσωπικότητα ή τίποτα καλό να κάνει με την πολιτική ή τη χώρα μας», είπε σε δήλωση του.

Αποτελεί σημείο ομιλίας για τους Δημοκρατικούς, είτε αυτό σημαίνει τα σύνορα, τις γραμμές αερίου, τον πληθωρισμό ή την καταστροφή της Οικονομίας μας. Είναι πολεμοχαρής, της οποίας η οικογένεια μάς ώθησε ανόητα στην ατελείωτη καταστροφή στη Μέση Ανατολή, εξαντλώντας τον πλούτο μας και εξαντλώντας τον σπουδαίο Στρατό μας, τη χειρότερη απόφαση στην Ιστορία της χώρας μας. Ανυπομονώ να την παρακολουθήσω σύντομα ως συνεργάτιδα επί πληρωμή στο CNN ή το MSDNC!».

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου