Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Εχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο ομογενής της Βοστώνης Ευάγγελος Μπράτσης

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021
Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπράτσης (αριστερά) με τον Τζον Μόττα του Ποδοσφαιρικού Συνδέσμου Ενηλίκων των Ηνωμένων Πολιτειών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FACEBOOK


Θεόδωρος Καλμούκος


ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα είναι φτωχότεροι έπειτα από την εκδημία του διεθνούς διαιτητή Ευάγγελου Μπράτση, 79 ετών, ο οποίος είλκε την καταγωγή του από το χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου όπου και γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1942.

Ο αείμνηστος έδωσε αποφασιστική μάχη με τον κορωνοϊό επί τέσσερις μήνες μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από την οποία όλοι ήλπιζαν ότι θα εξερχόταν νικητής, πλην όμως δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας τη θλίψη και τον πόνο στην οικογένειά του και στους πολλούς και καλούς φίλους του στην Ομογένεια της Βοστώνης, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο αφού ήταν επί μακρά σειρά ετών διαιτητής ποδοσφαίρου παγκοσμίου βεληνεκούς.

Παρά το γεγονός ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας είχε κλείσει τα σύνορα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα χιλιάδες Ελληνες της Βορείου Ηπείρου να αποκλειστούν πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα, η μητέρα του η αείμνηστη Αρετή Μπράτση κατόρθωσε να δραπετεύσει μαζί με τα τρία μικρά αγόρια της τον Μάρκο, τον Ευάγγελο και τον Γιώργο και να επανενωθούν με τον πατέρα τους, ο οποίος είχε καταφέρει να περάσει στην ελληνική μεριά.

Μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1957. Ο αείμνηστος ο οποίος είχε αγαπήσει το ποδόσφαιρο απ’ όταν ήταν μικρό παιδί στην Ελλάδα, συνέχισε στην Αμερική ως παίκτης στην αρχή και εν καιρώ έγινε διαιτητής. Εξελίχθηκε μάλιστα σε κορυφαίο στο είδος του και άφησε εποχή η διαιτησία του. Ηταν μέλος του Συμβουλίου της FIFA (Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) επί δώδεκα χρόνια αρχίζοντας το 1980 και αντιπροσώπευσε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε δέκα τρεις χώρες και τέσσερις ηπείρους. Ηταν διαιτητής σε 130 διεθνείς αγώνες συμπεριλαμβανομένων και 25 αγώνων πρώτης κατηγορίας.

Ηταν άνθρωπος φιλικός, προσηνής, φιλότιμος, του οποίου η καρδιά χτυπούσε για τη Βόρειο Ηπειρο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη νεκρολογία του ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπράτσης εκτός από την επιτυχία και ανάδειξή του στη διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πρόγραμμα διδασκαλίας του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Ηταν στο προσωπικό Εκτιμητών για πάνω από τριάντα χρόνια και επίσης στο προσωπικό Εθνικής Διδασκαλίας για πάνω από σαράντα. Είχε διορισθεί ως Επιτηρητής, Εκτιμητής και Δάσκαλος σε αναρίθμητους τοπικούς και εθνικούς Αγώνες ανά τη χώρα καθοδηγώντας τους διαιτητές καθώς προσπαθούσαν να αναδειχθούν. Το σύνθημά του ήταν «υπηρεσία πριν από τον εαυτό σου» και με αυτή τη φιλοσοφία έζησε ολόκληρη τη ζωή του.

Ταυτόχρονα, ο Ευάγγελος ήταν ιδιοκτήτης ενός εκ των καλυτέρων κομμωτηρίων στο προάστιο Γουέστ Ρόξμπερι της Βοστώνης το γνωστό «Salon Angelo» με πολυπληθή ομογενειακή πελατεία.

Καταλείπει την σύζυγό του Χάιδω, τις θυγατέρες Αντζελ και Κάθριν, τον γιο του Νίκο μετά συζύγων και παιδιών, τα αδέλφια του Γιώργο, Γιάννη και Ελπινίκη και πολλούς ανιψιούς και ανιψιές.

Ο αδελφός του, Μάρκος Μπράτσης, επί πολλά έτη ιεροψάλτης στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ απεβίωσε πριν μερικούς μήνες, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Ε.Κ.».

Η Εξόδιος Ακολουθία του Ευαγγέλου τελέσθηκε την Τρίτη 4 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ και ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Gardens.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου