Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ισραήλ – Γάζα: Μαίνονται οι συγκρούσεις – Νέο «μέτωπο» στη Δυτική Όχθη

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021 

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως το σκηνικό της σύρραξης μεταφέρθηκε και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.  

Διαβάστε ακόμη: Πέμπτη ημέρα σφοδρών συρράξεων στη Γάζα

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για περίπου 150 τραυματίες.

israil-gaza-mainontai-oi-sygkroyseis-neo-metopo-sti-dytiki-ochthi0

Νωρίτερα, στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές και πυκνά πυρά από το πυροβολικό ενάντια στο υπόγειο δίκτυο επικοινωνίας των Παλαιστίνιων μαχητών.

Την ίδια στιγμή ισραηλινές πόλεις έγιναν και πάλι στόχος ρουκετών που εκτοξεύονταν από τα εδάφη της Γάζας. 

Στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ από την έναρξη της σύγκρουσης ενεπλάκησαν 160 αεροσκάφη, καθώς και τανκς και μονάδες πυροβολικού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών της χώρας. 

israil-gaza-mainontai-oi-sygkroyseis-neo-metopo-sti-dytiki-ochthi2

Τουλάχιστον 119 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 31 παιδιά και 19 γυναίκες, ενώ άλλα 830 άτομα έχουν τραυματιστεί. 

Στο Ισραήλ οι νεκροί είναι οκτώ, εκ των οποίων οι 7 άμαχοι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ήδη ο επικεφαλής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προειδοποίησε ότι όσοι εμπλέκονται με αιματοχυσία αμάχων θα τεθούν στο μικροσκόπιό του για εγκλήματα πολέμου. 

Το αρμόδιο γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 200 κατεστραμμένα ή με μεγάλες ζημιές σπίτια και για εκατοντάδες ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο στη βόρεια Γάζα. 

Σημειώνεται πως στο Ισραήλ το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» έχει αναχαιτίσει περίπου το 90% των 1.800 ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί αυτή την εβδομάδα από τη Γάζα.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Συρία

To βράδυ της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες από τη Συρία προς το Ισραήλ, οι πρώτες ρίψεις ρουκετών από τη συριακή προς την ισραηλινή επικράτεια μετά την ανάφλεξη της βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Χαμάς

Η μία ρουκέτα προσγειώθηκε σε συριακό έδαφος και οι άλλες δύο έπληξαν ακατοίκητες περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, τόνισε ο IDF.

ΗΠΑ και Γαλλία: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Στο μεταξύ, η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί τις ΗΠΑ να παρέμβουν για τον άμεσο τερματισμό της επιθετικότητας του Ισραήλ ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν επανέλαβε ότι εργάζεται για την αποκλιμάκωση της Ισραηλινοπαλαιστινιακής διαμάχης με στόχο μία διαρκή ειρήνευση στη Γάζα.

Επιπλέον, τονίζει ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέτζαμιν Νετανιάχου. 

Ο Μακρόν, συνεχίζοντας τις επαφές του για να μπει τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, κατά την οποία του τόνισε πόσο «επείγουσα είναι η επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, αναγνώρισε στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς από τις ρίψεις ρουκετών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, τις καταδίκασε απερίφραστα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου