Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Βόρεια Μακεδονία: Εκνευρισμός στη Βουλγαρία από την πρόταση της ΕΕ


Ενώ οι “δικοί μας”... “τα κατέβασαν”

«Είναι προφανές ότι η Βουλγαρία δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με την πρόταση. Νομίζω ότι γι ‘αυτό τον λόγο την διέρρευσαν στην κοινή γνώμη, για να την «κάψουν»»

Βόρεια Μακεδονία: Εκνευρισμός στη Βουλγαρία από την πρόταση της ΕΕ | tovima.gr

Ηυπουργός ‘Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, εκτίμησε ότι η πρόταση που κόμισαν σήμερα σε Σόφια και Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέι, σχετικά με την επίλυση των διαφορών μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και σημαίνει πως η ΕΕ αναλαμβάνει πλέον σαφή και συγκεκριμένη δράση για την απεμπλοκή της ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων.

Η Ράντμιλα Σεκερίνσκα, σε αποψινή της συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Kanal 5», σημείωσε ότι είναι σαφές σε όλους ότι 26 χώρες-μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ και μόνον μία, η Βουλγαρία, αντιτίθεται.

Σχετικά με την επιφυλακτική στάση της Βουλγαρίας απέναντι στη πρόταση που κατέθεσαν οι κ.κ. Αουγκούστο Σίλβα και Βαρχέι, η υπουργός ‘Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι η Σόφια μάλλον δεν είναι ευτυχής με την πρόταση.

«Είναι προφανές ότι η Βουλγαρία δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με την πρόταση. Νομίζω ότι γι ‘αυτό τον λόγο την διέρρευσαν στην κοινή γνώμη, για να την «κάψουν»» είπε η Σεκερίνσκα.

Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέθεσαν σήμερα, κατά την επίσκεψή τους σε Σόφια και Σκόπια, μία πρόταση για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε επίσημα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η πρόταση αποτελεί «καλή βάση» για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο η επίσημη Σόφια εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτική και σημείωσε ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέσή της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου