Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Αμεση διακοπή της χρήσης του εμβολίου Johnson & Johnson ζητούν οι ΗΠΑ

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την Τρίτη την «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

Αμεση διακοπή της χρήσης του εμβολίου Johnson & Johnson ζητούν οι ΗΠΑ | tovima.gr

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την Τρίτη την «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

Συνολικά έξι γυναίκες 18-48 ετών εμφάνισαν θρόμβους, από τις οποίες η μία πέθυανε και μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν οι New York Times.

Μέχρι σήμερα είχαν χορηγηθεί στις ΗΠΑ επτά εκατομμύρια εμβόλια της J&J, των οποίων την εμπορική διάθεση έχει αναλάβει η ελβετική θυγατρική της Janssen.

Στην ανακοίνωσή τους, η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι «συνιστούν» το πάγωμα των εμβολιασμών για προληπτικούς λόγους, υπονοώντας ότι η χρήση του εμβολίου μπορεί αργότερα να πάρει εκ νέου το πράσινο φως.

Σύμφωνα πάντως με τους New York Times, η σύσταση των δύο υπηρεσιών θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα ομοσπονδιακά εμβολιαστικά κέντρα.

Έκτακτη συνεδρίαση της ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής των CDC προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

H εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) να αναγνωρίσει ως «πιθανή παρενέργεια» του εμβολίου της AstraZeneca σπάνια περιστατικά θρόμβωσης που περιέργως συνδυάζονται με θρομβοπενία.

Η Johnson & Johnson και η AstraZeneca είναι οι μόνες φαρμακοβιομηχανίες που δεσμεύτηκαν να προσφέρουν εμβόλια σε τιμή κόστους για όσο διαρκεί η πανδημία.

Τα δύο εμβόλια θεωρούνταν σημαντικά όπλα για την ανάσχεση της πανδημίας για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους.

Το εμβόλιο της J&J είναι το μόνο μονοδοσικό που έχει λάβει μέχρι σήμερα άδεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου