Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Άγιος Γεώργιος: Σα γειτονιά του Πύργου

  Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Απέχοντας μόλις 4 χλμ. από το κέντρο του Πύργου δεν μπορείς ν` αποκαλέσεις τον Άγιο Γεώργιο χωριό… το προάστιο θα ταίριαζε καλύτερα. Με κατακόρυφη αύξηση πληθυσμού τα τελευταία χρόνια (περίπου 1.000 άτομα), η κοινότητα γνωρίζει οικιστική ανάπτυξη διαθέτοντας και το πλεονέκτημα της θέας που είναι πραγματικά εντυπωσιακή…

Στη Wikipedia διαβάζουμε πως ο Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ, όταν επισκέφτηκε την Ηλεία τέλη του 18ου αιώνα, αναφέρει ότι το χωριό κατοικείτο από 50 ελληνικές οικογένειες. Καταστράφηκε από τον Ιμπραήμ και στη συνέχεια ο πληθυσμός άρχισε να πυκνώνει στις αρχές του περασμένου αιώνα (1900-1920). Υπάρχουν δύο πλατείες με την ονομασία Μικέλη Αυγέρη και Παναγιώτη Ψάρρη και τρείς εκκλησίες (Γενέθλιο της Θεοτόκου, Άγiος Γεώργιος και των Αγίων Θεοδώρων).

Από τον Άγιο Γεώργιο κατάγονται προσωπικότητες όπως ο Παντελής Δαμασκόπουλος (1896 – 1944), μαθηματικός, νομικός, συνδικαλιστής και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Επίσης ο γνωστός νομικός- εργατολόγος, πανεπιστημιακός και πρ. βουλευτής, Αλέξης Μητρόπουλος. Ο Στάθης Σταυρόπουλος γνωστός στο πανελλήνιο ως ΣΤΑΘΗΣ, κορυφαίος σκιτσογράφος. Ο Χρήστος Βερβίτας, (1938 – 2020), ιδιοκτήτης της Barbarella, της βασίλισσας των ντίσκο, όπου γυρίστηκαν και πολλές ταινίες της εποχής στη δεκαετία του `80. Και φυσικά ο Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνακόπουλος, δήμαρχος Πύργου και πρώην βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου