Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για τους διεθνείς ταξιδιώτες στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Αssociated Press

Φωτ. αρχείου: Υπάλληλοι στο αεροδρόμιο «La Guardia», στην Νέα Υόρκη, δεν ξεχνούν να φορούν τις μάσκες τους ενώ βοηθούν τις επιβάτες. (AP Photo/Frank Franklin II)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια απόφαση-σταθμό για τους διεθνείς ταξιδιώτες ανακοίνωσε επίσημα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς έκανε γνωστό πως η προληπτική καραντίνα, η οποία ήταν υποχρεωτική μετά την άφιξή τους, γίνεται πλέον προαιρετική.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρά το γεγονός ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πολιτείας, αλλά και το CDC, σε ομοσπονδιακό επίπεδο την συνιστούν, οι αφιχθέντες δεν είναι υποχρεωμένοι να την πραγματοποιήσουν, καθώς είναι πλέον στην διακριτική τους ευχέρεια.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, οι ταξιδιώτες, πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για τη Νέα Υόρκη θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, με λήψη δείγματος το αργότερο 72 ώρες πριν την πτήση ή πιστοποιητικό ότι έχουν αποθεραπευτεί από την Covid-19. Με την άφιξή τους κι εφόσον δεν έχουν συμπτώματα, δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν ούτε σε νέο τεστ PCR.

Οι ιθύνοντες της Πολιτείας διευκρινίζουν πως το τεστ πριν την επιβίβαση είναι υποχρεωτικό τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η διαφορά στην σύσταση είναι πως οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα επαναληπτικό τεστ 3 έως 5 μέρες μετά την άφιξή τους. Παράλληλα, η συμβουλή προς τους μη εμβολιασμένους ήταν να μην ξεκινήσουν ακόμη τα ταξίδια παρ’ ότι ούτε σε αυτήν την παραίνεση υπάρχει υποχρεωτικό περιεχόμενο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το CDC είχε χαλαρώσει τα μέτρα επιτήρησης για τους πολίτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς εντός των ΗΠΑ, πάντα με την υποσημείωση πως θα πρέπει να είναι συνετοί και να αποφύγουν, επί του παρόντος, μετακινήσεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητες.

Παραμένουν οι περιορισμοί μέχρι νεωτέρας

Η χαλάρωση των μέτρων αυτών για τους διεθνείς ταξιδιώτες τονίζεται ότι αφορά αυτούς που ούτως ή άλλως μπορούσαν να ταξιδέψουν μετ’ επιστροφής κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως είναι οι έχοντες διπλή υπηκοότητα, οι ταξιδιώτες με ειδική άδεια από τις προξενικές Αρχές ή οι κάτοχοι πράσινης κάρτας. Αντίθετα, η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με τα περιοριστικά μέτρα σε πολίτες των χωρών της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας και άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ του «CNBC», του Schengen Visa Info, αλλά και πρόσφατα του «CNN Travel», επιβεβαιώνουν την πληροφορία πως στον Λευκό Οίκο προωθείται η άρση των περιορισμών, με ασφαλιστικές δικλείδες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις από τα μέσα Μαϊου, όπως ακριβώς συζητείται και για την υποδοχή των Αμερικανών πολιτών στις αντίστοιχες χώρες.

Σε νέες δηλώσεις στην ιστοσελίδα Travel Weekly, ο επίτροπος της Ε.Ε. για τα ταξίδια, Εντουάρντο Σανταντέρ (Eduardo Santander) εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση σύντομα, ενώ αποκάλυψε πως οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ασκούν πιέσεις σε υψηλά επίπεδα για την επαρκή άρση των περιορισμών.

Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως το «κλειδί» ίσως είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ για τις ψηφιακές πιστοποιήσεις τεστ και εμβολίων, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εισαγόμενων κρουσμάτων μέσω των διεθνών μετακινήσεων.

«Υπάρχει η αρχή της συνεργασίας εδώ. Αρχικά είχαμε προβλέψει ότι τα διεθνή ταξίδια θα επανεκκινούσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου (σ.σ. τέλος του τρίτου τετάρτου του έτους). Θεωρούμε, όμως, ότι εάν η ψηφιακή λύση λειτουργήσει, η Ευρώπη θα μπορεί να ανοίξει για τις ΗΠΑ και άλλους προορισμούς πολύ νωρίτερα», τόνισε ο Σανταντέρ, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η επιδίωξη αφορά την φετινή τουριστική περίοδο.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου