Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Κίνηση ματ με νίκες ΠΑΟΚ και Άρη

Ενώ ο Ολυμπιακός έχει και μαθηματικά κατακτήσει το πρωτάθλημα, γίνεται χαμός για την 2η και 3η θέση που οδηγούν στην Ευρώπη

Κίνηση ματ έκανε ο… Λευκός Πύργος με τις νίκες του ΠΑΟΚ και του Άρη επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, στα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1.

Μαζί με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τη νίκη γεύτηκε και η ΑΕΚ, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με 3-1. Και οι τρεις νικητές απέκτησαν έτσι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Παναθηναϊκού, ο οποίος με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του (πρώτη στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα μέσα στο 2021) έμεινε 8 βαθμούς πίσω από τον Άρη και 5 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Έτσι οι δύο εκτός έδρας μονομαχίες τους με τους δύο «δικεφάλους» την ερχόμενη Τετάρτη και την Κυριακή, αποκτούν για τους «πράσινους» χαρακτήρα τελικού.  

Το ντέρμπι της Τούμπας το έκρινε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με δύο υπέροχα γκολ στο 49’ και το 63’, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ανάμεσα στις οποίες και ένα δοκάρι του Μπρούμα στο 20’. Στο πρώτο ημίχρονο που ο ρυθμός ήταν πολύ καλύτερος, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε θεαματικά την απόδοσή του, κράτησε εύκολα τον έλεγχο μετά το προβάδισμα που πήρε από νωρίς και πανηγύρισε την 1000η νίκη του σε 2029 αγώνες από συστάσεως Α’ Εθνικής κατηγορίας, από το 1959 έως σήμερα. 

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε και ο Άρης, επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 31’ με κεφαλιά του Σανκαρέ, γλίτωσαν την ισοφάριση στο 45’ όταν ο Μάνος αστόχησε σε (πολύ αυστηρό) πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη, αλλά λύγισαν μετά την αποβολή του Μαουρίσιο με 2η κίτρινη στο 52’. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο Άρης πίεσε ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, πέτυχε μέσα σε τρία λεπτά (62’ και 65’) δύο γκολ με τους Μάνο, Ματέο Γκαρσία και κράτησε εύκολα μια νίκη – μισό εισιτήριο για την Ευρώπη.  

Η ΑΕΚ νίκησε πολύ πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-1 τον βαθμολογικά αδιάφορο μεν, αλλά πολύ μαχητικό Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το 1-1 (39’ Γαλανόπουλος – 41’ Ριέρα) και απείλησαν με ένα δεύτερο γκολ με σουτ του Ιγκλέσιας στο δοκάρι στο 64’, αλλά όταν στο 85’ ο Λόπες έκανε το 2-1, ρίσκαραν για την ισοφάριση και το πλήρωσαν με ένα τρίτο γκολ στο 94’ από τον Αλμπάνη. Αν η ΑΕΚ νικήσει και τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, θα εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την ευρωπαϊκή έξοδο.  

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ: 

Παναθηναϊκός-Άρης 1-2 

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 

1. Ολυμπιακός 76 

2. Άρης 57 

3. ΠΑΟΚ 54 

4. ΑΕΚ 54  

5. Παναθηναϊκός 49 

6. Αστέρας Τρίπολης 44 

*Η 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Απριλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου