Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο Στράτος Ευθυμίου νέος γενικός πρόξενος Βοστώνης, στη Μόσχα η Ιφιγένεια Καναρά

Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2017


Ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου. Φωτογραφία Υπουργείο Εξωτερικών
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη θα είναι ο Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ευθυμίου θα αντικαταστήσει την απερχόμενη γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά η οποία μετατίθεται στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, έπειτα από τετραετή ευδόκιμη θήτευση στη Βοστώνη.
Επίσης ο πρόξενος στη Νέα Υόρκης Μάνος Κουμπαράκης μετατίθεται στις Αντίς  Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Τον κ. Κουμπαράκη στη θα αντικαταστήσει η Μιρέλα Ρουφάνη εκ της νέας γενιάς των διπλωματών η οποία υπηρετεί στο υπουργείο εξωτερικών.
Οι επιλογές, μεταθέσεις και διορισμοί αποφασίστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου εξωτερικών από την Αθήνα στον «Εθνικό Κήρυκα».
Επίσης στο γενικό προξενείο στην Τάμπα της Φλόριδας διορίζεται ο Δημήτρης Σπάρος, ενώ στην Ατλάντα μεταβαίνει ο Μανώλης Ανδρουλάκης.
Ο νέος γενικός πρόξενος Βοστώνης, Στράτος  Ευθυμίου είναι στέλεχος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών και φέρει το βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄. Έχει υπηρετήσει στην υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και στις Πρεσβείες της Ελλάδας στην Άγκυρα και στη Μόσχα.
Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών (LFH) και είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο (DEA, 2001) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο κατέχει Διεθνές Δίπλωμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Καθημερινή για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η απερχόμενη γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Ιφιγένεια Καναρά από παλαιότερη εκδήλωση παράδοσης των στεφάνων του Μαραθώνιου στο κυβερνείο Μασαχουσέτης. Φωτογραφία: Αρχείο “Ε.Κ.”

Το 2004 εισήχθη στη Διπλωματική Υπηρεσία και τη διετία 2005-2007 υπηρέτησε στο γραφείο του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του υπουργείου. Το 2007 μετατέθηκε στην Άγκυρα, όπου έως το 2009 διετέλεσε διευθυντής του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας και στη συνέχεια έως το 2011, είχε ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Διαθέτει το ανώτατο δίπλωμα της τουρκικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Αγκύρας (TÖMER).
Την περίοδο 2011-2013 υπηρέτησε στην Πρεσβεία Μόσχας με αρμοδιότητα επί πολιτικών, ενεργειακών και εκκλησιαστικών θεμάτων. Επέστρεψε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υποδιευθυντή της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών.
Εκτός από την τουρκική, ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική και κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας της γερμανικής και ρωσικής γλώσσας. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου