Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2017

  • Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 6-9 Μαΐου η τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, έπειτα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η επίσπευση των εργασιών του τραμ που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη του Πειραιά, ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και Οργανισμών.
  • Την Παρασκευή, 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της φιλοξενούσας 348 μοίρας τακτικής αναγνώρισης και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Λάρισας.
  • «Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνει φέτος, αισίως, 180 χρόνια λαμπρής λειτουργίας και μέγιστης προσφοράς όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς τον Ελληνισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην επίσημη τελετή του εορτασμού της 180ής επετείου από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • «Το "όχι" μας είναι καθολικό στα μέτρα και τα αντίμετρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τέταρτο μνημόνιο που δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση.

Κόσμος

  • H επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και ο κεντρώος αντίπαλός της Εμανουέλ Μακρόν συγκρούστηκαν την Τετάρτη για την ασφάλεια, σε ένα έντονο τηλεοπτικό ντιμπέιτ πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή.
  • Τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες από βάση της αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.
  • Δεκάδες ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ορυχείο στην επαρχεία Γκολεστάν του Ιράν, αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 21 οι νεκροί, ενώ υπάρχουν και 69 τραυματίες.
  • Τριάντα ένας άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των βίαιων επεισοδίων που συγκλονίζουν την χώρα από τις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ η αντιπολίτευση οργανώνει νέα κινητοποίηση κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
  • Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε την Τετάρτη πως του προκαλεί «τουλάχιστον ναυτία» η ιδέα ότι η εντολή που έδωσε στα τέλη Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές για την επανέναρξη της έρευνας για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον μπορεί να επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οικονομία

  • Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά υποβάθμισε τα σημάδια αδύναμης ανάπτυξης το α’ τρίμηνο και έδωσε έμφαση στην ισχυρή αγορά εργασίας, γεγονός που αναλυτές ερμηνεύουν ως προμήνυμα αύξησης επιτοκίων από τον Ιούνιο.
  • «Ήδη, πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8-10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας δηλώνοντας τη διαφωνία της με το άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές. Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαΐου.
  • Απορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αγωγές Ελλήνων συνταξιούχων, αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν από την εφαρμογή των μνημονίων. Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωδικαστηρίου δεν υφίσταται εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ κατάφωρη παράβαση κανόνα δικαίου που απονέμει δικαιώματα στους ιδιώτες.
  • Η συμφωνία συνεργασίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ με τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στον τομέα της λειτουργίας και συντήρησης του αγωγού, επαναβεβαιώθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΡ.
  • Για επικίνδυνη αβεβαιότητα στον ενεργειακό τομέα λόγω αφενός των οικονομικών προβλημάτων της ΔΕΗ και αφετέρου του κινδύνου, σε εφαρμογή της συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση, να δημιουργηθεί ένα ρυθμιζόμενο ολιγοπώλιο, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ). «Η βίαιη εκποίηση παγίων της ΔΕΗ μπορεί να οδηγήσει σε ρυθμιζόμενο ολιγοπώλιο απέναντι στο οποίο οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν διαπραγματευτική ισχύ», τονίζουν.

Αθλητισμός

  • «Πέταξε έξω» την Μπαρτσελόνα με άνεση, οπότε το 2-0 της Γιουβέντους στο «Λουί Ντε» απέναντι στη Μονακό ήταν λίγο πολύ... αναμενόμενο. Η «βέκια σινιόρα» ήταν η μεγάλη νικήτρια στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Champions League και με δεδομένο ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Τορίνο (9/05) μπορεί από τώρα να σκέφτεται τον τελικό του Κάρντιφ (3/06) και την Ρεάλ Μαδρίτης, που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η αντίπαλός της για το ευρωπαϊκό «στέμμα» μετά το 3-0 επί της Ατλέτικο.
  • Ο Άγιαξ θα είναι η πρώτη ομάδα που, εκτός θαύματος, θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League της τρέχουσας περιόδου. Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο «Άμστερνταμ Αρίνα» και είχε τρομερό ρυθμό και πάρα πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, η ομάδα του Μπος συνέτριψε με 4-1 την Λιόν και, πλέον, σκέφτεται δικαιολογημένα τον αντίπαλό της στον τελικό της 24ης Μαϊου στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης.
  • Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis». Συγκεκριμένα, ο κ. Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση απέκρυψε την ύπαρξη integrity officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, καθώς και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων, για χειραγώγηση αγώνων.
  • Την προκήρυξη γενικής συνέλευσης για το Σάββατο 27 Μαΐου (18:00) ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται παράλληλα σε προχωρημένες επαφές για το θέμα του γηπέδου στο Γουδή. Εφόσον πέσουν και οι υπογραφές θα προκηρυχθούν οι εκλογές, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.
  • Μόλις 2.000 εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας θα τεθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη από τα εκδοτήρια του σταθμού «ΕΙΡΗΝΗ» στο Ολυμπιακό Στάδιο για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Η ένωση πήρε συνολικά 8.000 από τα οποία τα 6.000 θα διατεθούν για τις ανάγκες των οργανωμένων οπαδών και των συνδέσμων της σε όλη την επικράτεια. Ελάχιστα έχουν κρατηθεί για τους χορηγούς και τους κατόχους διαρκείας VIP που έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα βρεθούν στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου