Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2017

  • «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» τόνισε από τη Ρόδο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Αναφερόμενη δε, στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».
  • Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνέχεια της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, προχώρησε στην ανάρτηση των στοιχείων των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων-μελών.
  • Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα. Αφορμή για την καρατόμηση Παπακώστα αποτελεί ανάρτησή της στο Facebook με σχόλια για τον Αδωνι Γεωργιάδη. Σέβομαι τις αποφάσεις του προέδρου, είμαι πάντα στη διάθεσή του, ανέφερε σε νεώτερη ανάρτηση η κ. Παπακώστα.
  • Θλιβερός είναι ο επίλογος του κύματος της γρίπης, καθώς κατά την αποδρομή του, έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι οχτώ ετών από την Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 8χρονη νόσησε από τον ιό της γρίπης τύπου Β και παρουσίασε βαριά επιπλοκή της πνευμονίας.
  • Γυναίκα παρασύρθηκε και τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από συρμό του Ηλεκτρικού στο σταθμό του ΚΑΤ, στο ρεύμα προς Πειραιά. Μετά τον απεγκλωβισμό της από την Πυροσβεστική διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά. Η επίθεση σημειώνεται μία εβδομάδα μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.
  • Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Όπως τόνισε, χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit. Χαιρετίζει την απόφαση ο ηγέτης των Εργατικών.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε και συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.
  • Ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP ήταν μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Μασσαλία από αστυνομικούς που «απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που επρόκειτο να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες», πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.
  • Τέλος στη ζωή του έδωσε ο άνδρας, τον οποίο αναζητούσαν οι αμερικανικές αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ και την ανάρτηση βίντεο του στο Facebook, όπου καταγραφόταν η πράξη του.

Οικονομία

  • Ασθενέστερη ανάπτυξη 2,2% προβλέπει τώρα το ΔΝΤ για την Ελλάδα το 2017 και επιτάχυνση της στο 2,7% το 2018. Ωστόσο για τη συνέχεια το Ταμείο εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί με αποτέλεσμα το 2022 το ΑΕΠ να αυξηθεί μόλις κατά 1%. Οι προβλέψεις αυτές για αποθέρμανση της οικονομίας από το 2018 και μετά ισχυροποιούν τη θέση του Ταμείου για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και γενναία αναδιάρθρωση χρέους. Τι προβλέπει για ανεργία και για την εξέλιξη του πληθωρισμού.
  • «Εσωτερική στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων, επιστροφή και “σύρσιμο” της οικονομίας στην ύφεση, συνθέτουν ένα τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας» σχολιάζει ο Χρ.Σταϊκούρας της ΝΔ, διαβάζοντας τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017. Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι οι στόχοι πολύ δύσκολα θα πιαστούν φέτος.
  • Ομάδα εργασίας, με στόχο την κατάθεση προτάσεων για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης, συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  • Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει στο «άμεσο μέλλον» λύση στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξή του στους εφημερίδα Financial Times. Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το ΔΝΤ να συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
  • Πτωτικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, στην πρώτη μετά το Πάσχα συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 680 μονάδων, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, στο απόηχο της ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών στη Βρετανία. Η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 677,30 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,92%.

Αθλητισμός

  • Ο απόλυτος σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα διαιτητικό λάθος έστειλαν την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League. Ο Πορτογάλος άσος με χατ-τρικ έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «μερένγκες» στην παράταση εις βάρος της Μπάγερν με 4-2. Για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι παρούσα στην ημιτελική φάση. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε απέσπασε ισοπαλία στο «Κινγκ Πάουερ» από τη Λέστερ (1-1) και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον πρώτο προημιτελικό, πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.
  • Από τη στιγμή που η ΑΕΚ προχώρησε σε καταγγελία του Σεμπά, ο Ολυμπιακός θα «απαντήσει» με καταγγελία του Βράνιες. Η Ένωση αποφάσισε να καταγγείλει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, για τρικλοποδιά που είχε βάλει στον Αραούχο, τη στιγμή του πανηγυρισμού του δεύτερου γκολ, στον μεταξύ των δύο ομάδων πρώτο ημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο. Και ο Σεμπά κινδυνεύει με τιμωρία τριών αγωνιστικών. Από τη δική τους μεριά, οι «ερυθρόλευκοι» θα καταγγείλουν τα ποσταρίσματα που έκανε στα social media μετά το ματς ο αμυντικός της ΑΕΚ!
  • Η Γιουβέντους συνέτριψε με 3-0 την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο κι έκανε άλμα προς τα ημιτελικά του Champions League, αλλά ο Πάουλο Ντιμπάλα εμφανίστηκε προσγειωμένος ενόψει της αυριανής ρεβάνς στο «Καμπ Νου», προειδοποιώντας για την ατμόσφαιρα, που θα αντιμετωπίσουν οι «μπιανκονέρι» στη Βαρκελόνη και θυμίζοντας το «κάζο» της Παρί Σεν Ζερμέν.
  • Δεν είναι η πρώτη και ίσως δεν θα είναι ούτε η τελευταία προσπάθεια της Ίντερ για να πάρει τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της. Αμοιβαία αγάπη υπάρχει, αλλά η δουλειά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Αργεντινού στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθιστούν κάθε προσπάθεια μετακίνησής του από εκεί σχεδόν αδύνατη.
  • Tα εισιτήρια για την τετράδα του Champions League ξεκαθαρίζει. Η κατάκτηση του τροπάιου αποτελεί μέγιστο στόχο για κάθε ομάδα που συμμετέχει. Πόσο όμως στα αλήθεια, κοστίζει σε έναν σύλλογο να κατακτήσει το Champions League;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου