Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, 2017

  • Σήμερα συνέρχεται το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να επιλέξει νέο επικεφαλής εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου.
  • Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Μάλτας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι δίνεται χρόνος για να προωθηθούν πολιτικές ανάπτυξης, αντιμετώπισης της ανεργίας και επέκτασης του κοινωνικού κράτους, καθώς και ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο υπό την προϋπόθεση της ρύθμισης του χρέους. Τι αναφέρει το κείμενο - παρέμβαση 13 στελεχών.
  • Δεν κρύβουμε ότι στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος -το 2019 και 2020- που εμείς δεν θα επιλέγαμε, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η σε βάρος της απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που αφορά σε πρόστιμο, επειδή δεν συμμορφώθηκε σε εισαγγελική παραγγελία για χορήγηση μαγνητοσκόπησης από το κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης.
  • Όλοι καλά είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια, δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης, αναφερόμενος στην επίθεση που σημειώθηκε από τον ISIS σε χριστιανικό ναό της πόλης. Καταδικάζουν την επίθεση η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στον αιγυπτιακό λαό.

Κόσμος

  • Οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου μπήκαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους. Τουλάχιστον 27 νεκροί είναι ο απολογισμός από την έκρηξη σε Εκκλησία στην πόλη Τάντα. Έκρηξη και έξω από Ναό στην Αλεξάνδρεια είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα. Με νέα χτυπήματα απειλεί το Ισλαμικό Κράτος δίνοντας τα ονόματα των δύο καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος Σίσι.
  • Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Στοκχόλμη στέλνοντας μήνυμα κατά της τρομοκρατίας, δύο ημέρες μετά την επίθεση με φορτηγό που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 15. Ως προς την εξέλιξη της έρευνας, σουηδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πως ο 39χρονος Ουζμπέκος που κρατείται ως ύποπτος για την επίθεση ονομάζεται Ραχμάτ Ακίλοφ και κρυβόταν από τις αρχές για να μην απελαθεί.
  • Μια εβδομάδα απομένει μέχρι το κομβικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος. Η έκβαση προβλέπεται οριακή και οι προεκλογικές εκδηλώσεις στον δρόμο εντείνονται.
  • Η αστυνομία της Νορβηγίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού σε εθνικό επίπεδο μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο, έγινε γνωστό από την υπηρεσία ασφαλείας (PST). Ένας 17χρονος υπήκοος Ρωσίας έχει τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτος για την υπόθεση.
  • Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τον Ρώσο προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών Πιοτρ Λεβασόφ στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, ο Λεβασόφ συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος που έχει εκδοθεί από τις ΗΠΑ καθώς είναι ύποπτος για ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με τη φερόμενη ρωσική εκστρατεία παρέμβασης υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Οικονομία

  • Ενθαρρυντικά ήταν τα δείγματα για την αγορά από την εμπορική κίνηση σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.
  • Με συνεχές και διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου. Δεν επιτρέπεται η καταβολή σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
  • Οικονομικά ευάλωτες ομάδες θα αφορούν τα λεγόμενα αντίμετρα της κυβέρνησης, εν όψει των δυσάρεστων -κατά τον Ευκλ.Τσακαλώτο- μέτρων της συμφωνίας για την επιστροφή των θεσμών. Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εφόσον υπάρξει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
  • Οι εννέα στους δέκα Έλληνες δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία εισοδήματα χαμηλότερα από 20.000 ευρώ ενώ το 31,8% των φορολογουμένων δεν πλήρωσε καθόλου φόρους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και τα οποία παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα Το Βήμα της Κυριακής.
  • Την άποψη ότι είναι αναγκαία μια συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο περιθώριο του Ecofin στη Βαλέτα της Μάλτας.

Αθλητισμός

  • Εύκολη νίκη πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της ουραγού της βαθμολογίας, Σάντερλαντ, με 3-0, στο πλαίσιο της 32η αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν καλύτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ιμπραϊμοβιτς (30'), Μχιταριάν (46') και Ράσφορντ (90').
  • Η Χέρτα Βερολίνου νίκησε με 2-0 την Άουγκσμπουργκ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga.
  • Την άποψη ότι η ΑΕΛ είναι στοχοποιημένη και ότι υπάρχει σχέδιο να υποβιβαστεί, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξήρε την αγωνιστικότητα του Ατρόμητου μετά το σημερινό 0-0 στο Περιστέρι, αλλά έβαλλε κατά του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κέρκυρας που «... έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια fair play στο ποδόσφαιρο» όπως είπε χαρακτηριστικά.
  • Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο μηδέν σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 28η αγωνιστική της Superleague. Πολύ κακό από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έφτασαν ελάχιστες φορές στην αντίπαλη περιοχή, και ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους με μία κεφαλιά του Μάσα στο 22' , που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου