Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε εφαρμογή από τις 11 Σεπτεμβρίου το «κοινωνικό σχολείο»

Παρασκευή, 25, Ιουλίου, 2014
Στις 11 Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ το «κοινωνικό σχολείο», μια νέα δέσμη δράσεων του υπουργείου Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της χώρας.
Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας με τους συναρμόδιους φορείς, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τους άξονες των δράσεων που θα γίνουν στα σχολεία, οι οποίοι είναι η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα σχολεία, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους διά μέσου της άθλησης και της διατροφής, η καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, του ρατσισμού, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η πρόληψη για τις μολυσματικές ασθένειες, η ανάπτυξη του προγράμματος «Ευ Ζην» στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, η λειτουργία του προγράμματος Kids Athletics του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας και η εισαγωγή των εννοιών του Ολυμπισμού και των Εικαστικών στην εκπαίδευση.
Στην σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν εκτός απο τον κ. Λοβέρδο, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Κουκοδήμος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο υπεύθυνος Υγείας και Παιδείας του γραφείου του Πρωθυπουργού Χριστόδουλος Στεφανάδης, η πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργείων και των φορέων και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στα θέματα του ρατσισμού, της διατροφής, της σωματικής άσκησης, της πρόληψης νοσημάτων, της σχολικής βίας, της σεξουαλικής αγωγής και των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων, του εθισμού στα ναρκωτικά, του Ιντερνετ και των πρώτων βοηθειών.
Όπως είπε σχετικά ο κ. Βορίδης σε παρέμβασή του, «οι απόψεις μας συμπίπτουν. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι το βασικό εργαλείο μας σε αυτές τις δράσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα το κάνουμε γρήγορα».
Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ακόμη η πιλοτική λειτουργία δύο αθλητικών σχολείων, η θεσμοθέτηση της ημέρας σχολικού αθλητισμού και η έναρξη της διαδικασίας χαρτογράφησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα σχολεία, προκειμένου να αξιοποιούνται στο γενικότερο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Από την πλευρά του κ. Ανδριανός υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα συνδράμει στη λειτουργία του «κοινωνικού σχολείου» με παρεμβατικές δράσεις ανάπτυξης του αθλητισμού και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, όπου χρειαστεί σύμφωνα με τις μετρήσεις των σχετικών προγραμμάτων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να εξεταστεί η ενεργοποίηση της επιμόρφωσης των οικογενειών σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή και τις μολυσματικές ασθένειες μέσα από τα προγράμματα των σχολών γονέων του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα επιστημονικά εγχειρίδια που έχει ήδη προμηθευθεί το υπουργείο Παιδείας από το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Τέλος παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Georgetown «Ολυμπισμός για την Ανθρωπότητα», από τον καθηγητή του Αλέξη Λύρα.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου