Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2014

  • Συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη. Την Τρίτη θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.
  • Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται την Κυριακή στους πρόποδες του βουνού Σκοπός, μεταξύ Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού στη Ζάκυνθο. Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.
  • Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Ερμού μέλη του συντονιστικού δράσης ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκαν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ.
  • Δώδεκα ώρες εξειδικευμένοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έδιναν μάχη για να επανασυγκολλήσουν το χέρι του τρίχρονου αγοριού από τα Σύβοτα. Το παιδί έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο ενώ ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να κοπεί σχεδόν από το μέσον του βραχίονα. Μετά την επέμβαση, οι γιατροί περιμένουν να δουν αν το χέρι θα αρχίσει να αιματώνεται κανονικά.
  • Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη» λέει χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα «σοβαρό πρόσωπο» που να θέλει να παριστάνει τον «σύγχρονο Τσιριμώκο».

Κόσμος

  • Μία ακόμα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιείται σπό τα ξημερώματα τηςΔευτέρας (ώρα Ελλάδας) με στόχο «την άνευ όρων και άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».
  • Οι Γερμανοί πρέπει να θέσουν την ειρήνη πάνω από τις ανησυχίες τους για την οικονομία και να αποδεχθούν την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία εάν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Bild am Sonntag.
  • «Εσωτερική σύγκρουση» χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ανακοίνωσή του σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Κέρι, στην οποία -όπως αναφέρει- συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης εκεχειρίας. Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένη στο Χάρκοβο παραμένει η ολλανδική αποστολή για την πτήση MH17 εξαιτίας συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή. Αποκλείεται το ενδεχόμενο διεθνούς στρατιωτικής αποστολής για να φρουρεί την τοποθεσία με τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
  • Στη δίνη της χειρότερης βίας από τον εμφύλιο του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Μοαμάρ Καντάφι βυθίζεται η Λιβύη. Τουλάχιστον 150 νεκροί είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Απομακρύνονται ξένοι διπλωμάτες και δυτικές χώρες καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. Πυρά εναντίον αυτοκινητοπομπής της βρετανικής πρεσβείας την Κυριακή έξω από την Τρίπολη...
  • Ένας 93χρονος πέθανε από τον «απερίγραπτο πόνο» που του προκάλεσε ο θάνατος της κόρης του, του γαμπρού του και των δύο εγγονιών του από τη συντριβή του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του.

Οικονομία

  • Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ καταρρέει υπό το βάρος των ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον. 
  • Στην παραδοχή ότι «απέτυχε» το μέτρο της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αφού «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, λέγοντας με νόημα ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».
  • Η προσπάθεια για την ανάκαμψη δεν έχει χρονικό ορίζοντα, αλλά απαιτεί συνέχεια και συνέπεια και κυρίως προσαρμογή στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής και αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, υπογραμμίζει ότι το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων».

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός αν και παρουσίασε για μια ακόμα φορά πολύ καλή εικόνα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο τουρνουά «International Champions Cup» που φιλοξενείται στις ΗΠΑ. Οι «ερυθρόλευκοι», με πολλές αλλαγές στο αγωνιστικό τους σχήμα σε σχέση με το νικηφόρο ματς απέναντι στην Μίλαν, αλλά και με αρκετές χαμένες ευκαιρίες γνώρισαν την ήττα 1-0 από την Λίβερπουλ στο «Soldier Field» του Σικάγο.
  • Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Οουασίμ Μπαουί. Ο Ολλανδός μέσος θα αγωνιστεί στο «τριφύλλι» για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους.
  • Κάκιστη για ακόμα ένα παιχνίδι εμφανίστηκε η Μίλαν αφού ένα ημίωρο ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να τη συντρίψει με 5-1 στο πλαίσιο του τουρνουά International Champions Cup (ICC) που φιλοξενείται στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου