Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2014

  • Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα για τους οροθετικούς εξωτερικούς ασθενείς του κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς έχει εξαντληθεί ο σχετικός προϋπολογισμός του νοσοκομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».
  • Την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη αποφάσισε η Αθήνα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βίας που επικρατεί στη χώρα. Για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στη φρεγάτα «Σαλαμίς» να αποπλεύσει ώστε να φθάσει στη Λιβύη το πρωί της Πέμπτης.
  • Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξελίξεις και τι είδους θα είναι αυτές.
  • Σκάνδαλο αποτελεί η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μετά την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του, σύμφωνα με τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
  • Την εισαγωγή «ρήτρας αξιόμαχου» στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας στα ταμεία των ενστόλων «ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου» ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έπειτα από τις αντιδράσεις των ενστόλων για τις περικοπές που θα υποστούν από τις συγχωνεύσεις που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο.

Κόσμος

  • «Παιδιά σκοτώθηκαν ενώ κοιμούνταν δίπλα στους γονείς τους στο πάτωμα της τάξης. Παιδιά σκοτώθηκαν στον ύπνο τους: αυτό είναι ύβρις για όλους μας, πηγή ντροπής παγκοσμίως. Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το όνειδος»... Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ κατακεραυνώνει το Ισραήλ για το νέο μακελειό αμάχων σε σχολείο-καταφύγιο στη Τζαμπαλίγια. Το Ισραήλ είχε ειδοποιηθεί 17 φορές για την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων... Εικόνες με σκληρό περιεχόμενο.
  • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ Ρώσων και τριών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων «παγώνουν» στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν επί πολλά χρόνια, με τον οποίο έκαναν μαζί προπόνηση στο τζούντο. Με περαιτέρω κυρώσεις απειλεί την ίδια στιγμή τη Ρωσία η G7.
  • Η Ρωσία απορρίπτει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF), κατηγορώντας αντίθετα την Ουάσινγκτον ότι η ίδια έχει παραβιάσει τη συνθήκη-ορόσημο που υπεγράφη το 1987 από τους Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
  • Η νιγηριανή αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ που ταξίδευαν έχοντας μαζί τους ένα κορίτσι δέκα ετών στο οποίο είχαν δέσει ζώνη με εκρηκτικά. Κινούνταν οδικώς στη βόρεια Νιγηρία, κοντά στην πόλη Κάνο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας από γυναίκες-καμικάζι. Έφηβη πυροδότησε την Τετάρτη τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε πανεπιστήμιο της πόλης σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.
  • Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και των όπλων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 12.000, δηλώνει ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ. Την ίδια στιγμή, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζητά τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στην τοποθεσία συντριβής της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην περιοχή του Ντονέτσκ το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους παιδιά.

Οικονομία

  • Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της αμερικανικής εταιρείας ATK υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Σωτήρης Χριστογιάννης και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, Νταν Όλσον, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
  • Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα τις ώρες μέχρι την κήρυξη χρεοκοπίας, η αντιπροσωπεία της Αργεντινής ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι άλλον έναν γύρο επαφών με τους πιστωτές της, τους εκπροσώπους των κερδοσκοπικών ταμείων που διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθώντας να διαπραγματευτεί μια λύση στο πρόβλημα ώστε η χώρα να μην κηρύξει στάση πληρωμών για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία.
  • Αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ρέζα Μογκαντάμ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ. Μέχρι να καλυφθεί η θέση, χρέη αναπληρωτή διευθυντή θα ασκεί από το Παρίσι ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν. Ωστόσο οι διεργασίες για την κάλυψη της θέσης έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αναμένεται να πάρουν χρόνο.

Αθλητισμός

  • Έναν κίνδυνο λιγότερο θα έχει ο Παναθηναϊκός, αφού μετά το τέλος του αγώνα στο Βέλγιο ο Εζικιέλ της Σταντάρ Λιέγης δήλωσε πως αποχωρεί από την ομάδα για να αγωνιστεί στο Αλ Αραμπί. Αυτό σημαίνει πως δεν αγωνιστεί στον επαναληπτικό της «Λεωφόρου».
  • Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα του ΟΤΕ TV. Ο τεχνικός των «πράσινων», κατέληξε πως η ομάδα του με την κατάλληλη ωριμότητα και φυσικά με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ.
  • Μεγάλη νίκη σημείωσε η ΑΕ Λεμεσού στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επικρατώντας 1-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Την ίδια ώρα, προβάδισμα για πρόκριση απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ, που απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Ελσίνκι στη Φινλανδία.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου