Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2014

  • Νέες σχολές σε ΑΕΙ ιδρύει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρά τα γνωστά προβλήματα από την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Η απόφαση αφορά νέα σχολή Αρχιτεκτονικής -την έβδομη στη χώρα- στα Ιωάννινα και νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη και ήδη προκαλεί αντιδράσεις.
  • Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
  • Συνοδευόμενο από ένα τανκερ και σκάφη του λιμενικού, το πλοιάριο με τους 65 μετανάστες που ήταν ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά του Αργοστολίου της Κεφαλονιάς, άρχισε να κινείται ξανά τα ξημερώματα της Τρίτης με κατεύθυνση προς την Ιταλία.
  • Μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής «συνέχισαν να ασπάζονται ανοικτά» τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό αναφέρεται η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
  • Κρατούμενος για μικροκλοπές απέδρασε από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Παρά τις έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου και στον περιβάλλοντα χώρο του, ο δραπέτης παραμένει άφαντος και αναζητείται.

Κόσμος

  • Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το αν τα αεροπλάνα μπορούν να πετούν ή να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από εμπόλεμες ζώνες, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο θέμα.
  • Μαχητικά του Ισραήλ εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Τρίτης πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, ενώ από επιθέσεις σε άλλα σημεία της Γάζας σκοτώθηκαν 16 παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50.
  • Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Μανχάταν σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο ύποπτος, τον οποίο επιχειρούσαν να συλλάβουν, όπως ανέφεραν οι Αρχές της Νέας Υόρκης. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο Γουέστ Βίλατζ, μια από τις πιο τουριστικές συνοικίες του Μανχάταν.
  • Οι συγκρούσεις οι οποίες συγκλόνισαν τον πλανήτη το 2013 προκάλεσαν τους μεγαλύτερους εκτοπισμούς πληθυσμών για θρησκευτικούς λόγους στη σύγχρονη ιστορία, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.
  • Κλιμακώνεται ο διπλωματικός «πόλεμος» Ρωσίας-Δύσης στη σκιά της κατάρριψης της πτήσης MH17 στο ουκρανικό έδαφος, με τους ηγέτες ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας να συμφωνούν στη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης ότι θα προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων κατά της Μόσχας αυτή την εβδομάδα. Προκαταρκτική συμφωνία στις Βρυξέλλες σε επίπεδο πρεσβευτών των «28» για κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες.

Οικονομία

  • Αρχίζει στις 31 Ιουλίου ο φορολογικός γολγοθάς εκατομμυρίων πολιτών, αφού κάθε μήνα -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν κάποια δόση: φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρου πολυτελούς διαβίωσης ή τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.
  • Ηλεκτρονικές αιτήσεις στο TAXISnet μπορούν να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δηλώνουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό τους λογαριασμό. Βάσει της νέας διαδικασίας μέσα σε λίγες ώρες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν για το εάν η τράπεζά τους έχει επιβεβαιώσει πως όλα πήγαν ομαλά και ισχύει το ακατάσχετο ή εάν ανέκυψαν προβλήματα.
  • Μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας μαζί με τη δρομολογούμενη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας υπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ Θ.Φέσσα.

Αθλητισμός

  • Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης την Τετάρτη, ωστόσο, ο γ' προκριματικός γύρος του Champions League ξεκινάει την Τρίτη με τη διεξαγωγή τριών αγώνων. Η Σπάρτα Πράγας υποδέχεται στο πρώτο ματς τη Μάλμε, η Σλόβαν Μπρατισλάβα την Σέριφ Τιράσπολ και η Ντέμπρετσεν την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Την Τετάρτη, πλην του ΠΑΟ, στη μάχη ρίχνονται και δύο κυπριακές ομάδες. Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ αναμετράται στη Φινλανδία με την Ελσίνκι, ενώ η ΑΕ Λεμεσού φιλοξενεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας τη ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
  • Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Καλλονή από τη Νάπολι, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ντιμάρο της Ιταλίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τη νέα σεζόν. Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ημίχρονο από τον πολύ ισχυρό αντίπαλό του, με γκολ των Καγιεχόν στο 15', Ζαπάτα στο 25' και αυτογκόλ του Αναστασιάδη στο 38'. Το μοναδικό τέρμα της ΑΕΛΚ σημείωσε στο 82' ο Αντέτζο με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Στεφάνοβιτς.
  • Μια δήλωση του  αντιπροέδρου της Μίλαν, ήρθε να πυροδοτήσει «βόμβα» για τον Ολυμπιακό, αφού ο Αντριάνο Γκαλιάνι παραδέχθηκε πως μεταξύ των προτάσεων που έχει η Μίλαν για τον Ρομπίνο, είναι και αυτή του Ολυμπιακού. «Υπάρχουν προτάσεις από τον Ολυμπιακό και από βραζιλιάνους συλλόγους. Όχι από την Μπεσίκτας. Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Ρομπίνιο και θα ξαναπούμε πάλι αύριο», ήταν τα λόγια του.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου