Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σοκ στο Ισραήλ: Τραγουδούν «Δεν έχουμε αύριο σχολείο, δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στη Γάζα»!

Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2014


Γάζα: Χωρίς ρεύμα τα νοικοκυριά, τα νοσοκομεία και τα συστήματα ύδρευσης

Παρά τις διαμαρτυρίες παρευρισκομένων στην πλατεία οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Μισώ όλους τους Αραβες» και «η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο» (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε το βίντεο).
Σοκ στο Ισραήλ: Τραγουδούν «Δεν έχουμε αύριο σχολείο, δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στη Γάζα»!
Σοκ προκαλεί το βίντεο με τους ισραηλινούς που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ράμπιν του Τελ Αβίβ και, μεταξύ άλλων προκλήσεων, τραγουδούν «Δεν έχουμε αύριο σχολείο, δεν υπάρχουν πλέον άλλα παιδιά στη Γάζα»!
Οι συγκεντρωμένοι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν ειρηνιστές πολίτες στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.
Το βίντεο από τη συγκέντρωση αναρτήθηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική σελίδα της timesofisrael.com, στην οποία αναφέρεται ότι τα προκλητικά συνθήματα φώναζαν άτομα που ανήκαν στον ακροδεξιό χώρο.
Παρά τις διαμαρτυρίες και προτροπές παρευρισκομένων στην πλατεία, εκείνοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Μισώ όλους τους Αραβες» και «η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο».

Συνεχίζονται οι φονικές επιδρομές
Εικοσιπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη Γάζα, Ασράλ αλ-Κέντρα.
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και ένας νοσηλευτής. Σαράντα άτομα επίσης τραυματίστηκαν, καθώς η πόλη έχει πληγεί έντονα από οβίδες ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων.
Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού σε περιοχές στο βόρειο, ανατολικό και νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις του αλ-Κέντρα.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης έχει ανέλθει στους 1.231, ενώ τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την έναρξη των συγκρούσεων.

Βομβάρδισαν τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού 
Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακο χτυπήθηκε από οβίδα.
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του, αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.
Πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το εργοστάσιο καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έδιναν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου