Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οργή της Αριστεράς για την αθώωση των κατηγορουμένων της Μανωλάδας

Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2014

Δεν συμφωνούμε με καμία εκμετάλευση, οικονομική, εξουσίας... θα ζητήσουμε όμως από του "συντρόφους" να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους Έλληνες που υποφέρουν γιατί κακά τα ψέματα όπου νάνε θα ζητήσουν να ψηφίζουν και οι λαθρομετανάστες που γέμισαν την Ελλάδα οι πολιτικοί τύπου Ραγγούση.

Η Σύνταξη

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, που αθώωσε τον επιχειρηματία και τους επιστάτες της Νέας Μανωλάδας για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, στην πολύκροτη υπόθεση της ένοπλης επίθεσης κατά των μεταναστών εργατών, τον Απρίλιο του 2013.

Οργή της Αριστεράς για την αθώωση των κατηγορουμένων της Μανωλάδας«H απόφαση που αθωώνει τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή» επισημαίνει, σε δήλωσή της για το θέμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.
Σύμφωνα με την κυρία Κατριβάνου «πρόκειται για την αθώωση των πρωταγωνιστών μιας εγκληματικής επίθεσης εναντίον των εργατών γης, που πέρσι τον Απρίλιο διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ. Παραγνωρίζοντας τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, αγνοώντας τη χτεσινή τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως να καταδικαστούν για τράφικινγκ, και αδιαφορώντας για τις νέες "Μανωλάδες" που ξεφυτρώνουν ανά την Ελλάδα, όπως αυτή στη Σκάλα Λακωνίας, η αθωωτική απόφαση δεν μεροληπτεί απλώς υπέρ των θυτών: αφήνει χώρο για νέα θύματα, κλείνοντας τα μάτια σε μια άγρια, απάνθρωπη και με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργάτες γης, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η παρά λίγο δολοφονία τους».
«Το γεγονός ότι η πολιτεία αρνήθηκε να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να δώσει το μήνυμα ότι δεν ανέχεται τη δουλεία και το ρατσισμό, μας απογοητεύει και μας εξοργίζει. Είναι δική μας υπόθεση να το κατοχυρώσουμε στην πράξη» καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης, επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν είκοσι από αυτούς, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους» προστίθεται στο σχόλιο του κόμματος, το οποίο καταλήγει «Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν την πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».
«Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι διεκδίκησαν την καταβολή δεδουλευμένων για την εργασία τους, ήταν εγκληματική πράξη για την οποία έπρεπε και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να μπει οριστικό τέλος στα απάνθρωπα αυτά φαινόμενα» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ.
Και συνεχίζει: «Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει έγκαιρα επισημάνει για το εάν έπρεπε να υπαχθούν οι κατηγορούμενοι στον σχετικό νόμο περί ρατσιστικών επιθέσεων, για το πότε διενήργησε έλεγχο στην περιοχή η αρμόδια κοινωνική επιθεώρηση, ποια τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου και σε ποιους παράγοντες προσδιορίζεται η αποτυχία των αρμόδιων αρχών να εντοπίσουν επιχειρήσεις που λειτουργούν σε καθεστώς καταπάτησης του εργασιακού δικαίου, όπως είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση. Τα θέματα αυτά σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου