Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2014

  • Στα «μαλακά» ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι. Την ίδια στιγμή, παρά τις καταγγελίες, την τελευταία διετία έχουν ασκηθεί μόνο 12 διώξεις.
  • Η νέα λίστα των υπόχρεων σε υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες, η οποία περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, δεν εξαιρεί σχεδόν κανέναν από εκείνους που έρχονται σε επαφή με δημόσιο χρήμα. Οι νέες διατάξεις προβλέπουν ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων των υπόχρεων, όχι μόνο με το Ε9, αλλά και με τις δαπάνες διαβίωσης, ενώ για εκείνους που «ξεχάσουν» τη δήλωση ή αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία προβλέπονται αυστηρές ποινές.
  • Σημαντικές αλλαγές στο θέμα της ίδρυσης νέων φαρμακείων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι θα αναρτώνται δύο φορές το χρόνο οι κενές θέσεις φαρμακείων με τους ενδιαφερόμενους να έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένη διορία, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για άδεια ίδρυσης.
  • «Λουκέτο» μπήκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, καθώς δεν υπήρχε ούτε ένας διαθέσιμος γιατρός. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική κλινική ή το μοναδικό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.
  • Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Μάθιου Νίμιτς, προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στις συνομιλίες Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Ο κ. Νίμιτς θα έχει συνάντηση αύριο, Τετάρτη, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τα προβλήματα δεν πρέπει να αφήνονται να σιγοβράζουν, αλλά να επιλύονται εγκαίρως» σημείωσε ο Νίμιτς από τα Σκόπια όπου βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη.

Κόσμος

  • Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της Αργεντινής με τα κερδοσκοπικά funds, καθώς έμεινε μόνο ένα 24ωρο για τη στάση πληρωμών. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άξελ Κισιλόφ ταξίδεψε επειγόντως στη Νέα Υόρκη, όπου είχε την πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση με τους εκπροσώπους των κερδοσκοπικών funds. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται λύση; Κανείς δεν είναι βέβαιος, καθώς οι επαφές θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή. Κυριολεκτικά.
  • Τραγικό τέλος είχε η συναυλία σε παραλία της πόλης Κόνακρι στη Γουινέα, καθώς δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν. Ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας κήρυξε πένθος επτά ημερών.
  • Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι 23 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της σύγκρουσης σε 1.260. Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά 53 στρατιώτες νεκρούς και 3 πολίτες.
  • Τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη 11 ακόμα αστυνομικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη παρακολούθηση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε δικηγόρος υπεράσπισης.
  • Πέθανε σε ηλικία 93 ετών το τελευταίο μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους Enola Gay που έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945. Ο Θίοντορ Βαν Κερκ άφησε την τελευταία του πνοή σε γηροκομείο της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Οικονομία

  • «Το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ταυτοποιηθεί και το τι μπορούμε να περιμένουμε για να πάμε μπροστά» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση για το εάν είναι αναγκαία ή όχι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και παραπέμποντας στους ευρωπαίους.
  • Την ενοποίηση επικουρικών ταμείων, την εισαγωγή συντελεστή βιωσιμότητας για τα εφάπαξ βοηθήματα, τη δυνατότητα μετατροπής επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά και την κατάργηση κοινωνικών πόρων προβλέπουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής της γγ Δημοσίων Εσόδων, στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν το λογαριασμό που θέλουν να προστατεύσουν από κατάσχεση (έως του ποσού των 1.500 ευρώ), αποδείχθηκε ότι οι πολίτες δεν γλιτώνουν από την επίσκεψη και στην τράπεζα.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου