Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες οι ασκούμενοι δικηγόροι

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ως μισθωτοί  και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει ο ΔΣΑ προς το υπουργείο Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Εσόδων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων Αικατερίνης Σαββαίδου, «οι αμοιβές που λαμβάνουν τόσο οι ασκούμενοι δικηγόροι όσο και οι σπουδαστές που πραγματοποιούν άσκηση, κατά το διάστημα της άσκησης φορολογούνται με την κλίμακα της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994, για την χρήση του 2013 (κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων).
«Επομένως», σύμφωνα με την εγκύκλιο, «τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις δύο αυτές κατηγορίες αν έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την αρχική φορολογική τους δήλωση για την χρήση 2013 (οικονομικό έτος 2014) μπορούν να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αίτησή τους στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να διενεργηθεί νέα εκκαθάριση σύμφωνα με τα ανωτέρω».
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου