Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητεί ο Ομπάμα

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητεί ο ΟμπάμαΔευτέρα, 28 Ιουλίου, 2014

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Κάλεσε για μόνιμο τερματισμό των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας του 2012 και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, πως για την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης στη Λωρίδα της Γάζας προϋπόθεση είναι ο αφοπλισμός των «τρομοκρατικών οργανώσεων» και η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε την ανάγκη για μια άμεση και χωρίς όρους ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, ενώ κάλεσε για μόνιμο τερματισμό των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας του 2012 και πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters πως για την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης στη Λωρίδα της Γάζας προϋπόθεση είναι ο αφοπλισμός των «τρομοκρατικών οργανώσεων» και η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας. 
Ο Ομπάμα ακόμη επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και καταδίκασε τη χρήση ρουκετών και υπόγειων στοών από τη Χαμάς για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε τη σοβαρή και εντεινόμενη ανησυχία της κυβέρνησής του για τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων Παλαιστίνιων αμάχων όπως και την απώλεια ζωών Ισραηλινών, καθώς και για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας.
Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Το Σαββάτο όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε παράταση της κατάπαυσης του πυρός η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας δεν την αποδέχθηκε και έπληξε με ρουκέτες το Ισραήλ.
Την Κυριακή η Χαμάς ανακοίνωσε πως συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τοποθετείται αρνητικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου