Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2014

  • Απαγορευτικό είναι το κόστος των οργανωμένων παραλιών στην Αττική για πολλές οικογένειες, όπως εκτιμά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με βάση έρευνα που πραγματοποίησε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να διαθέσει από 30 έως 60 ευρώ, για την είσοδό της σε μια οργανωμένη παραλία, για έναν καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ.
  • Χαλάει και πάλι ο καιρός με βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.
  • Την τελευταία της πνοή άφησε μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά, μία ώρα αφού η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, λόγω χρέους, αν και -όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της- χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο. Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης, ανέφεραν πηγές της επιχείρησης.
  • Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε τόσο την παραγραφή αδικημάτων όσο και την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος δύο γυναικών οι οποίες εξαπάτησαν υπέργηρη μειωμένης οράσεως την οποία έπεισαν να υπογράψει συναλλαγματική 90.000 ευρώ και επειδή δεν είχε να πληρώσει το ποσό αυτό της έβγαλαν το διαμέρισμα που έμενε στον πλειστηριασμό.
  • «Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής ξερκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

Κόσμος

  • Κατηγορούμενος για υποκρισία από τη στιγμή που καταγγέλλει τη γαλλική πώληση πολεμικών πλοίων στη Ρωσία του Πούτιν εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναγκάστηκε την Τετάρτη να υπερασπιστεί την αποδοχή από το κόμμα του δωρεάς που έκανε η σύζυγος πρώην υπουργού στην κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να καταγράφει στοιχεία για μετακίνηση όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία ακόμη και μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της Συμμαχίας.
  • Η Χαμάς διαθέτει ρουκέτες που μπορεί να πλήξουν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, αν και η ακρίβειά τους παραμένει περιορισμένη, ανακοινώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) παρατείνει για άλλες 24 ώρες την απαγόρευση πτήσεων. Ευρωπαϊκές εταιρείες ακυρώνουν επίσης τα δρομολόγια της Πέμπτης. Χιλιάδες τουρίστες αναζητούν απεγνωσμένα τρόπο να φύγουν από τη χώρα και Ισραηλινοί στο εξωτερικό να επιστρέψουν. «Μεγάλη νίκη» η αναστολή των πτήσεων, λέει η Χαμάς.
  • Το άνοιγμα των συνόρων της Γάζας ζητά ο εξόριστος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ, συναρτώντας τη σύναψη συμφωνίας για μόνιμη εκεχειρία με την άρση του αποκλεισμού. Δηλώνει έτοιμος να αποδεχτεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός υποστηριζόμενη από ένα πραγματικό πρόγραμμα βοήθειας για το λαό της Γάζας, αλλά δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε οριστική εκεχειρία πριν γίνει διαπραγμάτευση επί των όρων της. «Είμαστε τα θύματα, όχι οι θύτες» δηλώνει.
  • Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών του Ντονέτσκ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι είχαν στην κατοχή τους ρωσικούς πυραύλους Buk, στους οποίους αποδίδεται η κατάρριψη της πτήσης MH17.

Οικονομία

  • Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη ρύθμιση όλων των χρεών στο δημόσιο σε 100 δόσεις έβαλαν στο τραπέζι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με ρύθμιση που θα τακτοποιεί μόνο το θέμα της χάραξης του αιγιαλού και όχι την εκμετάλλευσή του.
  • Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Κατά τη συνεδρίαση, επαναλήφθηκαν οι οξύτατες αντιπαραθέσεις και η αμοιβαία αμφισβήτηση των κατατιθέμενων στοιχείων για την πορεία του τουρισμού και τις οικονομικές του αποδώσεις.
  • Αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά στην πώληση των κυπριακών αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, η Aegean Airlines.

Αθλητισμός

  • Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο 2ος προκριματικός γύρος του Champions League. H Λέγκια «καθάρισε τη μπουγάδα», αφού πέρασε σαν... σίφουνας (5-0) από την Ιρλανδία κόντρα στην Σεντ Πάτρικς που ήλπιζε μετά το 1-1 που είχε αποσπάσει στο πρώτο ματς της Βαρσοβίας. Η Στεάουα Βουκουρεστίου είχε κάνει την «προεργασία» από το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία και στη ρεβάνς της Ρουμανίας, απλά επιβεβαίωσε την ανωρερότητά της ως ομάδα, κερδίζοντας την Στρομσγκόντσετ με 2-0.
  • Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.Αστόχησε σε πέναλτι που... κέριδσε ο Μπεργκ στο 89'.
  • Έχοντας αρκετούς νέους παίκτες στη σύνθεσή του, Ο ΠΑΟΚ έδειξε ιδιαίτερα «φρέσκος» και δραστήριος στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους επικρατώντας με 2-1 της Βάαλβαϊκ στην πρώτη του νίκη έπειτα από τρεις ήττες. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία με τους «πιτσιρικάδες» μάλιστα να εντυπωσιάζουν, ενώ θετική κρίνεται και η παρουσία του Σλοβάκου Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου