Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2014
Όπως φαίνεται σε λίγο θα γίνει "της Λιβύης"
ΕΝ ΠΛΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΑΛΑΜΙΣ

Την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη, αποφάσισε η Αθήνα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βίας που επικρατεί στη χώρα. Για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων να αποπλεύσει άμεσα ώστε να φθάσει στη Λιβυή το πρωί της Πέμπτης.

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη ΛιβύηΣε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών ενώ μια ημέρα αργότερα βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.
«Ο επαναπατρισμός των Γάλλων» από τη Λιβύη «αναφέρθηκε» στη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν λε Φολ, διευκρινίζοντας ότι η χώρα «επαναπάτρισε παράλληλα (…) βρετανούς πολίτες».
Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη κατέγραψε και συγκέντρωσε 55 Γάλλους, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, ο πρεσβευτής της Γαλλίας και επτά Βρετανοί είναι μεταξύ των προσώπων που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη.
«Απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών (Λοράν Φαμπιούς) με καράβι», μαζί «με έναν αριθμό βρετανών πολιτών», διευκρίνισε ο Λε Φολ.
«Με δεδομένη την κατάσταση ασφαλείας, το κτίριο της πρεσβείας μας στην Τρίπολη έχει κλείσει προσωρινά. Οι διπλωματικές δραστηριότητες συνεχίζονται από το Παρίσι», διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Βενσάν Φλορεανί.
Η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου αντίπαλες πολιτοφυλακές μάχονται από την 13η Ιουλίου —με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες.Εξάλλου οι ΗΠΑ, η πρεσβεία των οποίων βρίσκεται στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης, απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό το Σάββατο.
Παράλληλα, οι Φιλιππίνες, η Ολλανδία και η Αυστρία προετοιμάζονται σήμερα να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου