Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25, Ιουλίου, 2014

  • Τη λύση της κατ' οίκον διδασκαλίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά σε όσους φοιτητές πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν ιδρύματα στα οποία εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα μετεγγραφών λόγω κρίσης.
  • Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τον Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν από κοινού η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.
  • Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία ούτε για τη μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων, ούτε για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και το θέμα παραπέμπεται στους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. Η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών θα γίνει την Τρίτη, 26 Αυγούστου ενώ οι δύο ηγέτες συναντώνται μια εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου.
  • Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδόσεων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο αποφάσισε ότι το ζεύγος Γριβέα θα πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως έχουν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές Αρχές. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπεράσπιση κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών.
  • Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής Λέσβου η οργάνωση «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας. Ακόμα, 74 κάτοικοι ορεινών χωριών του νησιού κλιμάκιο εξετάστηκαν δωρεάν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο πλαίσιο του 23ου ακριτικού οδοιπορικού υγείας.

Κόσμος

  • Η γαλλική προεδρία επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Γάλλοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να σφραγίσουν το χώρο. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει και ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο.
  • Την Παρασκευή επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ σχετικά με τη λήψη απόφασης για την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε τομείς της ρωσικής οικονομίας μετά και τη νέα άκαρπη συνεδρίαση. Οι πολύωρες συνομιλίες της Πέμπτης στις Βρυξέλλες έληξαν μόνο με την προσθήκη στον κατάλογο των κυρώσεων άλλων 15 προσώπων και 18 εταιρειών για υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών.
  • Σε επιτυχημένη πτητική δοκιμή του «Hisar-O», του πρώτου πυραυλικού συστήματος αεράμυνα μέσου βεληνεκούς που κατασκευάζεται με τη μέγιστή συμμετοχή της εγχώριας τεχνολογίας, πραγματοποίησε η Τουρκία.
  • Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ ανακοίνωσε την παραίτησή του κατακεραυνώνοντας το Κοινοβούλιο για την αποτυχία υπερψήφισης νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση του ενεργειακού τομέα και την αύξηση της χρηματοδότησης του στρατού, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ουκρανία και της σύγκρουσης με τους αυτονομιστές. Ο ίδιος κατήγγειλε «πολιτικό και ηθικό έγκλημα» στην απόφαση δύο κομμάτων να αποσυρθούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, επιβάλλοντας ουσιαστικά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.
  • Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε, λίγες ώρες μετά την άφιξή της στην Ιταλία, η Μεριάμ Ιμπραχίμ από το Σουδάν, η γυναίκα που αρνήθηκε να αποκηρύξει τη χριστιανική πίστη της και βρέθηκε αντιμέτωπη με την ποινή του θανάτου.

Οικονομία

  • Άμεσες ενισχύσεις συνδεδεμένες στα προϊόντα, «πρασίνισμα» των καλλιεργειών και ενίσχυση στους ενεργούς γεωργούς -ιδίως στους μικρούς και νέους- περιλαμβάνει η νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) την οποία παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο Εθνικός Φάκελος για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα υποβληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προσεχείς ημέρες.
  • Eπιτρέπεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβιβάσεων ακινήτων ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτων, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτει ωστόσο ότι «τον φόρο στην περίπτωση αυτή υποχρεούται να εισπράξει από τον πωλητή ο συμβολαιογράφος, κατά τον χρόνο σύνταξης του συμβολαίου και εν συνεχεία να τον αποδώσει στη Φορολογική Διοίκηση».
  • Σε 5,5 - 6 δισ ευρώ υπολογίζεται ότι ανήλθε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του 2013 στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη σημαντική υποχώρηση στα έσοδα των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου. Eκτιμάται ότι 60.000 -100.000 παιχνιδομηχανές λειτουργούν παράνομα στην Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο κέρδισε 3-0 τη Μίλαν και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο εναρκτήριο ματς του «International Champions Cup». Έχοντας φοβερό πρέσινγκ, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και υποδειγματικές αντεπιθέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
  • Και να που όσοι βιάστηκαν να στείλουν τον Ατρόμητο στη Νορβηγία για να αντιμετωπίσει τη Χάουγκεσουντ στον 3οο προκριματικό γύρο του Europa League, διαψεύστηκαν. Η Σαράγεβο που από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Σκανδιναβούς είχε δείξει ότι ήταν καλύτερη ομάδα και αδίκως έχασε, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να νικήσει 3-1 τη Χάουγκεσουντ και να την αποκλείσει μέσα στο «σπίτι» της. Έτσι, οι Βόσνιοι αποτελούν τον αντίπαλο του Ατρομήτου. Από εκεί και πέρα, την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League εξασφάλισε και η Ομόνοια, μετά το 0-0 στο ΓΣΠ κόντρα στην Μπούντουτσνοστ του Μαυροβουνίου.
  • Έτοιμος Στη «σέντρα» του στο διεθνές φιλικό τουρνουά «International Champions Cup» ο Ολυμπιακός αφού απέναντι στην Μίλαν στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της διοργάνωσης.  Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μίλαν με σκορ 3-0. 
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου