Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2014
Της Φώφης Γιωτάκη

Γκάζι στα μέτωπα, φρένο για κάλπες

Την αποφασιστικότητά τους να γυρίσει άμεσα η χώρα σελίδα κλείνοντας τον κύκλο με τις προαπαιτούμενες δράσεις και ανοίγοντας νέο που θα έχει στο επίκεντρο τη διαπραγμάτευση για το χρέος, διαμηνύουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προς πάσα κατεύθυνση.

Επιλέγοντας ταχύτερους ρυθμούς και ζητώντας από τους υπουργούς να ακολουθήσουν πιστά το χρονοδιάγραμμα με τις βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικούν την αντιμετώπιση όλων των «ανοιχτών μετώπων» εντός του καλοκαιριού, ώστε το φθινόπωρο να εστιάσουν στην προώθηση πολιτικών που θα δώσουν επίσης «ανάσα» σε ευρύτατες κοινωνικές ομάδες.
Ταυτόχρονα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να βάλουν «φρένο» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εκτιμώντας ότι η «διαιώνισή» τους λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και βλάπτει σοβαρά την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού. Δεν ήταν, φυσικά, τυχαία η χωρίς υπεκφυγές απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όταν τον ρώτησαν προχθές στη Bουλή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Και είμαι αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας μάλιστα ότι έχει την πεποίθηση ότι η σημερινή Bουλή θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Οταν η χώρα έχει ανάγκη να έχει σταθερότητα και να μην πηγαίνει σε εκλογές κάθε τόσο, θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετοί υπεύθυνοι βουλευτές για να στηρίξουν την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας και να μην πάμε ξανά σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό είναι πρώιμο και δεν είναι πρέπον να συζητούμε πρώιμα τα πράγματα. Αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση είναι να στέλνει το μήνυμα ότι χρειάζεται υπευθυνότητα για να μπορέσει η χώρα να κρατήσει το κεφάλι της έξω από το νερό», επεσήμανε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη η οποία μιλώντας στον Σκάι επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του λέγοντας επίσης: «Από τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά συνεχώς εκλογές και από τη στιγμή που λέει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν, ακόμη και τον Θεό, το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Οταν χρησιμοποιείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αυτόν τον τρόπο, είναι καταδικαστέο πολιτικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να φθάσουμε στο φθινόπωρο, γι' αυτό δημιουργεί και όλα αυτά που εγώ έχω ονομάσει "Ιουλιανά"».
Στην ίδια «γραμμή» είναι και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας το μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ότι το κόμμα του στηρίζει εμπράκτως και με πολιτικό κόστος αδιάλειπτα την πορεία για την οριστική έξοδο από την κρίση και είναι ο σταθερός εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας. Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι η στήριξη της πολιτικής σταθερότητας επιβεβαιώνεται και από τις διαδοχικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ υπέρ των αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων πολιτικών που έπληξαν περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δίνει δε έμφαση στις προτάσεις της για φοροελαφρύνσεις και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες δεν σημαίνουν απόκλιση από τον βασικό στόχο.
«Η κυβέρνηση είναι ενιαία, χαράσσει μια πολιτική και την ακολουθεί μέχρι τέλους» διαβεβαιώνει η Σοφία Βούλτεψη επιχειρώντας να σταματήσει τις ανυπόστατες φήμες ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είναι σε τροχιά σύγκρουσης.
Να σημειωθεί τέλος ότι το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί εκτός απροόπτου στη Βουλή μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας έτσι ώστε να είναι δυνατή η ψήφισή μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Γκ. Χαρδούβελης και ο Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι «το δουλεύουμε, είμαστε σε διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου