Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2014

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. O πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή της ΝΔ και της ανακοίνωσε την απόφασή του, ενώ το πρωί της Κυριακής θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
  • Τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί λάθους του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2009, επικρίνει έντονα ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος.
  • Αντιμέτωποι και με τον άσχημο καιρό βρέθηκαν οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που πραγματοποιείται η διαδικασία υδρόλυσης των χημικών της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης.
  • Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη» λέει χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα «σοβαρό πρόσωπο» που να θέλει να παριστάνει τον «σύγχρονο Τσιριμώκο».
  • Τοποθέτηση μονάδων αφαλάτωσης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Μυκόνου ώς το τέλος της τουριστικής περιόδου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο νησί, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κόσμος

  • Το Ισραήλ αποδέχθηκε το αίτημα του ΟΗΕ για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά 24 ώρες, αίτημα που απέρριψε η Χαμάς, η οποία συνέχισε τη ρίψη ρουκετών. Το Ισραήλ προειδοποίησε, πάντως, ότι σε περίπτωση που οι Παλαιστίνιοι σπάσουν την εκεχειρία, τότε θα αναλάβει δράση. Χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή επιχείρηση και φωνάζοντας ότι «Υπάρχει και άλλος δρόμος» από τον πόλεμο.
  • Οι Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό άρχισαν το Σάββατο να ψηφίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της υπηρεσίας τελωνείων για την εκλογή προέδρου. Οι τούρκοι πολίτες καλούνται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας να εκλέξουν άμεσα πρόεδρο. Η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου.
  • Στη δίνη του πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αμάχους, επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου η Λωρίδα της Γάζας, καθώς η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για παράταση της εκεχειρίας, επαναλαμβάνοντας τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Νωρίτερα, ελπίδες για αποκλιμάκωση της σύρραξης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, είχε δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να αποδεχθεί τετράωρη παράταση της κατάπαυσης του πυρός.
  • Από επεισόδια συνοδεύτηκε άλλη μία απαγορευμένη πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι. Αν και η συγκέντρωση ξεκίνησε ειρηνικά περίπου στις 3 το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και περίπου 300 ατόμων. Ειρηνική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
  • Τριήμερο εθνικό πένθος, από τη Δευτέρα, στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με συγγενείς των θυμάτων. Η Γαλλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα, καθώς οι 54 από τους 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air Algerie ήταν γάλλοι υπήκοοι.

Οικονομία

  • Η προσπάθεια για την ανάκαμψη δεν έχει χρονικό ορίζοντα, αλλά απαιτεί συνέχεια και συνέπεια και κυρίως προσαρμογή στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής και αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, υπογραμμίζει ότι το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων».
  • Στην παραδοχή ότι «απέτυχε» το μέτρο της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αφού «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, λέγοντας με νόημα ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».
  • Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο. Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τους Χαρδούβελη και Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Αθλητισμός

  • Στις προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός μετά το ρεπό που είχαν οι παίκτες την Παρασκευή, με τον Γιάννη Αναστασίου να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στην διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές εν όψει του ματς με την Σταντάρ για τα προκριματικά του Champions League. Νίκη επί των νέων με 4-0 με χατ-τρικ του Καρέλη.
  • Ο Παναιτωλικός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο σε φιλικό προετοιμασίας στο Καρπενήσι και ετοιμάζει... βαλίτσες για Αγρίνιο, καθώς ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Άλβες άνοιξε το σκορ στο 28΄ για τους νικητές, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μήλιος στο 58΄.
  • Στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι επί Ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ και η ολλανδική Καμπούρ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1. Στο 14' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ωραία επίθεση, και συνεργασία των Γκολάσα -Μάρτενς, και σέντρα του τελευταίου στον Αθανασιάδη που με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το γκολ της ομάδας του. Στο 36' σε κόρνερ για τον «Δικέφαλο» ο Βίτορ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Καμπούρ. Στο 41' ο Μέλεγκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε την ισοφάριση για λογαριασμό της Καμπούρ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου