Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2014
  • Αλλη μία αιφνιδιαστική επίσκεψη σε αστυνομικό τμήμα, αυτή τη φορά στο ΑΤ Παγκρατίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.
  • «Μα γιατί να συνεργαστώ με τη ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ; Σημασία έχει να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Οχι για να αναστήσουμε τα πεθαμένα κόμματα. Αυτό έχει σημασία σήμερα» δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
  • Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους με αποδέκτες τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνο Σκανδάμη.
  • «Πανέμορφο», «υπέροχο», «τέλειο» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο Τζων Κίττμερ, Πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, για να περιγράψει τις ομορφιές της Ελλάδας. Στο blog του στο sansimera.gr, δανείζεται τα λόγια του άγγλου συγγραφέα, Λώρενς Ντάρελ, για να διαπιστώσει: «Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου». Το τελευταίο διάστημα, ο Τζων Κίττμερ ανεβάζει στο Twitter εκπληκτικές φωτογραφίες από την Ιθάκη, εξυμνώντας πέρα από το τοπίο, το φαγητό και τις ταβέρνες του νησιού. «Φεύγοντας από την Ιθάκη. Με καημό για το νόστο» έγραψε στέλνοντας μια φωτογραφία που έβγαλε ενώ αποχωρούσε με το πλοίο.
  • Θέματα συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Δήμου Αθηναίων συζήτησαν ο αρμόδιος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριου Τσακνάκη.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας τροποποιήσεις επί του σχεδίου που έχει υποβάλλει στις δύο πλευρές ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. Δεκαοκτώ ημέρες «κλείνει» η σύγκρουση με τους Παλαιστινίους να μετρούν περισσότερους από 800 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, ενώ η βία επεκτείνεται στη Δυτική Όχθη. Διεθνή διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών φιλοξενεί το Σάββατο η Γαλλία.
  • «Β' Ψυχρός Πόλεμος»: Την πολιτική πραγματικότητα πίσω από την ουκρανική κρίση αποτυπώνει το εξώφυλλο του περιοδικού Time, στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν βαδίζει αποφασιστικά στη σκιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών έπειτα από «ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία». Η Δύση χάνει το επικίνδυνο παιχνίδι του Πούτιν, γράφει το Time εξηγώντας γιατί κάθε κρίση τον κάνει ισχυρότερο.
  • «Η πιο θλιβερή φωτογραφία μου. Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [ISS] μπορούμε να δούμε τις εκρήξεις και τις ρουκέτες επάνω από τη Γάζα και το Ισραήλ». Είναι τα λόγια του Γερμανού αστροναύτη Αλεξάντερ Γκερστ που συνοδεύουν την ανάρτηση στο Twitter φωτογραφίας της Γάζας και του Ισραήλ από το Διάστημα, η οποία κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα.
  • Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε με εντολή του Φιντέλ Κάστρο. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είναι εξωγήινη σαύρα. Λόγω καταιγισμού περιστατικών αλλοίωσης λημμάτων, οι διαχειριστές της Wikipedia αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις από χρήστες που συνδέονται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
  • Με εξελιγμένα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος ετοιμάζεται να οπλίζει τους αυτονομιστές η Ρωσία, βάσει ανακοίνωσης του Πενταγώνου. Η παράδοση είναι άμεση, επίκειται ακόμη και εντός της ημέρας, αναφέρουν οι ΗΠΑ εν μέσω αλληλοκατηγοριών Μόσχας-Κιέβου για διασυνοριακές επιθέσεις με πυρά πυροβολικού και όλμους. Περισσότεροι από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη μεθόριο, αναφέρει ο πρεσβευτής των των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Οικονομία

  • Κρίσιμο χαρακτήρισαν το επόμενο εξάμηνο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την  Ευρωζώνη, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν σε κοινές δηλώσεις που έκαναν πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προκάλεσε η παράταση της υπόθεσης του ελλείμματος του 2009 στη Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να κληθούν να καταθέσουν για την ορθότητα υπολογισµού του δηµοσιονοµικού ελλείµµατος ο πρώην γενικός γραµµατέας της ΕΣΥΕ, αλλά και ο πρώην προϊστάµενος της ∆ιεύθυνσης Εθνικών Λογαριασµών.
  • Ακυρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας που είχε προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτέρα. Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση με τους ενστόλους να γίνει όταν η κυβέρνηση καταλήξει σε μια «συνολική λύση».

Αθλητισμός

  • «Ορεξάτη» μπήκε στο βελγικό πρωτάθλημα η Σταντάρ Λιέγης. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League συνέτριψε 3-0 τη Σαρλερουά στο «Μορίς Ντουφράσν», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους «πράσινους» ενόψει του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στο Βέλγιο (30/7, 20:00).
  • Προφορική συμφωνία για τον δανεισμό του Ουασίμ Μπούι από τη Γιουβέντους, πέτυχε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και άμεσα αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές. Ο 21χρονος μέσος, αποτελούσε τον διακαή πόθο του Γιάννη Αναστασίου και μπορεί αρχικά οι απαιτήσεις των Ιταλών, να «πάγωσαν» το ελληνικό ενδιαφέρον, ωστόσο, το κλίμα άλλαξε το απόγευμα της Παρασκευής.
  • Μπορεί να αμφισβητήθηκε, να… διαψεύστηκε, να πέρασε από σαράντα κύματα, όμως, είναι οριστικό: Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά επέστρεψε στο Λονδίνο και την Τσέλσι, κοινώς, επέστρεψε «σπίτι» του! Η είδηση ανακοινώθηκε από τους «μπλε», οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο ενός χρόνου με τον Ιβοριανό σταρ.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου