Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Νίκη Αμερικανού και αυστηρά μέτρα στο Μαραθώνιο Βοστώνης

 Τρίτη, 22 Απριλίου, 2014

ΒΟΣΤΩΝΗ. («Associated Press»). Από τη νίκη ενός Αμερικανού, για πρώτη φορά από το 1983, του Μεμπ Κεφλεζίγκι, την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ρεκόρ θεατών, «σημαδεύτηκε» φέτος ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστώνης.
Ενα χρόνο μετά την διπλή βομβιστική επίθεση, και παρά τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας, η διάθεση ήταν εορταστική κοντά στη γραμμή του τερματισμού, στην οδό Μπόιλστον.
  • Nίκη Αμερικανού, για πρώτη φορά από το 1983, του Μεμπ Κεφλεζίγκι.
Πολλοί από τους μετέχοντες έλαβαν μέρος για να στηρίξουν τον αγώνα και την πόλη, που συνταράχθηκε από τις επιθέσεις του 2013. Οι θεατές εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.Σχεδόν 36.000 δρομείς έλαβαν θέσεις στην αφετηρία λίγες ώρες νωρίτερα. Επρόκειτο για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού, σύμφωνα με τη «ΑP» και 9.000 περισσότερους από πέρυσι.
Αν και ο κυβερνήτης, Ντεβάλ Πάτρικ, είπε πως δεν υπήρχαν υποψίες απειλών για τον αγώνα και την πόλη, το φίλαθλο κοινό έπρεπε να περάσει από στενό έλεγχο πριν σταθεί κοντά στις γραμμές της αφετηρίας και του τερματισμού.
«Δεν μπορώ να φανταστώ το πόσα συναισθήματα θα προκύψουν», δήλωσε πριν την έναρξη του Μαραθωνίου στο «AP» η Κέιτι Ο’Ντονελ, που μετείχε και πέρυσι στο αθλητικό αυτό γεγονός, έχοντας καλύψει 25,5 μίλια (41 χιλιόμετρα) από τα 26,2 μίλια, προτού την σταματήσουν, λίγο πριν τον τερματισμό εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων.
«Νομίζω ότι θα αρχίσω να κλαίω από την αφετηρία και δεν είμαι σίγουρη αν θα σταματήσω μέχρι να περάσω τη γραμμή του τερματισμού», είπε.
Boston MarathonΠολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν στη μνήμη κάποιου από τα θύματα ή τραυματία της περσινής επίθεσης. Η Σαμπρίνα Ντέλο Ρούσο, 38 ετών έτρεχε για πρώτη φορά, για την καλή της φίλη, Ροζάν Σντόια, που έχασε το δεξί της πόδι πέρυσι.
«Είναι η έμπνευσή μου… σε κάθε αγώνα που μετέχω την έχω στο μυαλό μου και θα μου δώσει δύναμη σήμερα», σημείωσε.
Η πιο προφανής αλλαγή στον αγώνα, στον μακροβιότερο ετήσιο Μαραθώνιο διεθνώς, σε σχέση με πέρυσι, ήταν η πολύ πιο αυστηρή αστυνόμευση. Πολιτειακοί και τοπικοί αστυνομικοί, ήταν παντού, ακόμη και στις οροφές ορισμένων κτιρίων.
Ελικόπτερα έκαναν κύκλους πάνω από το έδαφος και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για εκρηκτικά ήλεγχαν κάδους απορριμμάτων. Περισσότερες από 100 κάμερες ασφάλειας είχαν τοποθετηθεί σε όλη τη διαδρομή εντός της Βοστώνης και οι διοργανωτές ανέφεραν πως 50 περίπου σημεία παρακολούθησης υπήρχαν γύρω από τη γραμμή του τερματισμού.
Ωστόσο, η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη και φιλική.
«Πιστεύω πως όλοι διασκεδάζουν», ανέφερε ο Τζιν Μπέρτσμαν, κάτοικος του Χόπκιντον, ο οποίος παρακολουθεί την αφετηρία του Μαραθώνιου, τα περισσότερα χρόνια και είπε πως δεν είχε ξαναδεί μέτρα ασφάλειας αυτού του επιπέδου.
Λεωφορεία «μετέφεραν» επιγραφές με το μήνυμα «Boston Strong» (Βοστώνη Δυνατή).
«Νομίζω πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι δρομείς και οι φίλαθλοι εκτιμούν τι σημαίνει ο Μαραθώνιος της Βοστώνης», δήλωσε ο Γκρέκ Μέγιερ, που κέρδισε τον αγώνα το 1983, ο τελευταίος Αμερικανός, ο οποίος τα είχε καταφέρει εδώ και δεκαετίες μέχρι τη χθεσινή νίκη του Μεμπ Κεφλεζίγκι.
Ο με καταγωγή από την Ερυθραία, Κεφλεζίγκι, που έχει κερδίσει και τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, αλλά και ολυμπιακό μετάλλιο στο παρελθόν, έτρεξε από το Χοπκίντον στην Μπόιλστον σε 2 ώρες, 8 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.
Δεύτερος, ο Ουίλσον Κέμπετ από την Κένυα, με 11 δευτερόλεπτα διαφορά.
Shalane FlanaganΣτις γυναίκες η Ρίτα Γιέμπτο από την Κένυα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον περσινό της τίτλο. Τερμάτισε σε 2 ώρες, 18 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα και έγινε η έβδομη που κερδίζει τον αγώνα για τρίτη φορά.
Φέτος, κατάφερε να το διασκεδάσει, σε αντίθεση με πέρυσι. «Ηταν δύσκολο να χαρώ. Ανθρωποι τραυματίστηκαν και παιδιά πέθαναν. Αν κερδίσω ξανά, ελπίζω να μπορώ να χαρώ περισσότερο και να δείξω στους ανθρώπους πώς υποτίθεται ότι θα ήμουν πέρυσι», είπε το 2013.
Η Αμερικανίδα Σάλαν Φλάναγκαν, ήρθε 5η, παρότι είχε το προβάδισμα για πάνω από το μισό της διαδρομής.
Ο διευθυντής οργάνωσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης δήλωσε πως ήταν μία μακρά και δύσκολη χρονιά. «Επανακτούμε τον αγώνα μας», είπε.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου