Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2014

  • Μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση που θα δώσει «ανάσα» σε 97.343 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς θα μπορέσουν να παρατείνουν την αποπληρωμή των δανείων τους, προωθεί η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
  • Επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που ευλόγως προκαλούνται από την κοινή παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρ.Κοππά, από τους Γ.Παπανδρέου και Φ.Κουβέλη, σήμερα. Ωστόσο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «πολιτικό λάθος» του πρώην πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, πάντως, το Σάββατο εμφανίστηκε εν μέσω οπαδών του στα Ανώγεια.
  • «Πρέπει να πάμε ενωμένοι στις κάλπες, γιατί οι εκλογές έχουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος» δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επικαλούμενος και τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων στην Αθήνα. Για το θέμα του τεμένους επανέλαβε ότι είναι υπέρ της ανέγερσής του, αλλά όχι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, δεν απέκλεισε δημοψηφίσματα και για άλλα ζητήματα, όπως την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.
  • Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι γιατροί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Η μικρή φέρει θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Ο 13χρονος αδελφός της δεν τα κατάφερε. Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.
  • Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους για το Δήμο Πειραιά παρουσιάζουν ο Β.Μιχαλολιάκος και ο Γ.Μώραλης σήμερα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν παράλληλα στο ΣΕΦ και στον ΟΛΠ, αντιστοίχως, όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα μετρήσουν δυνάμεις. Ερωτηματικό η τυχόν παρουσία υπουργών στις εκδηλώσεις. Ατού της τελευταίας στιγμής ο Αντώνης Νικοπολίδης για το συνδυασμό του κ. Μώραλη και ο Τάσος Μητρόπουλος για το συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τις κεντρικές και τις νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από το φαινόμενο είναι η Οκλαχόμα και το Άρκανσο, όπου αναφέρθηκαν και μεγάλες υλικές ζημιές.
  • To χάος και τη σύγχυση που προκάλεσε η μοιραία, όπως αποδείχθηκε, απόφαση του πληρώματος να μην εκκενώσει το φέρι μπόουτ Sewol δείχνει βίντεο που κατέγραψε ένας έφηβος στο κινητό του τηλέφωνο και μεταδόθηκε στην κορεατική τηλεόραση. Το βίντεο δόθηκε σε νοτιοκορεατικό κανάλι από τον πατέρα του νεαρού, στον οποίο παραδόθηκε το κινητό τηλέφωνο του γιου του μετά τον εντοπισμό της σορού του.
  • Κανένα ίχνος του Boeing της Malaysian Airlines δεν έχει βρεθεί σχεδόν δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του και οι αυστραλιανές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν την αναζήτηση, λέγοντας πως η έρευνα «περνά σε νέα φάση». Η υποθαλάσσια περιοχή στην οποία γίνεται η έρευνα θα διευρυνθεί, ενώ τα συνεργεία έχουν πάψει πια να ελπίζουν ότι θα βρουν συντρίμμια στην επιφάνεια της θάλασσας.
  • Οι Λονδρέζοι αναμένεται να βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει από το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο μετρό για να καταγγελθεί η κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
  • Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 15 τοπικών αρχηγών και τριών ντόπιων μελών του προσωπικού της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σκοτώθηκαν σε επίθεση σε πόλη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Λεηλατήθηκε την ίδια στιγμή ένας από τους τελευταίους θύλακες μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα της χώρας που σπαράσσεται από τη θρησκευτική βία.

Οικονομία

  • Να επιταχύνει την εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα εφετεία όλης της χώρας επιδιώκει το υπουργείου Δικαιοσύνης με τον νέο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση.
  • Για τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization - ILO) για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα αναμένεται να ενημερώσει αύριο, Τρίτη την Βουλή ο Γενικός Διευθυντής της ILO Γκάι Ράιντερ.
  • Σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό μηχανισμό, στην είσπραξη φόρων, αλλά και στην παρακολούθηση των φορολογουμένων φέρνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Αθλητισμός

  • Το πάρτι της Παρί Σεν Ζερμέν μετατέθηκε για λίγες ημέρες, καθώς οι πρωταθλητές Γαλλίας άφησαν βαθμούς (1-1) στην έδρα της Σοσό. Έτσι, αναμένεται να «σφραγίσουν» την κατάκτηση του τίτλου στις 7 Μαΐου στον εντός έδρας αγώνα με την Ρεν. Η Λιλ έκανε αποφασιστικό βήμα για τη διασφάλιση της τρίτης θέσης, καθώς επικράτησε της Μπορντό με 2-1. Στο μεταξύ, εύκολη νίκη για τη Λιόν, η οποία επικράτησε με 4-1 επί της Μπαστιά.
  • Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς νίκησε μέσα στο «Μεστάγια» με 1-0. Απίστευτη ανατροπή από την Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ», καθώς οι «μπλαουγκράνα» κατόρθωσαν να ανατρέψουν το 0-2 που είχαν βρεθεί να χάνουν απέναντι στη Βιγιαρεάλ και να φτάσουν στη νίκη με 3-2, χάρις πάντως και στα δύο αυτογκόλ των αντιπάλων τους, παραμένοντας στη διεκδίκηση του τίτλου. Η Αθλέτικ Μπιλμάο του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε με 3-1 τη Σεβίλλη και πλέον μόνο με θαύμα θα χάσει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League της νέας χρονιάς. Εν τω μεταξύ, στον πιο κρίσιμο φετινό αγώνα της, η Αλμερία νίκησε 2-1 την Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες παραμονής.
  • Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που ανέδειξε το γιουγκοσλαβικό ποδόσφαιρο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε η Βοϊβοντίνα, στην οποία ο εκλιπών πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ενώ έπαιξε ακόμη στις Σαμπντόρια και Γιουνγκ Μπόις. Ως τεχνικός ο Μπόσκοφ προπόνησε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερόμενων και των Φέγενορντ, Ρεάλ Σαραγόσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Χιχόν, Άσκολι, Ρόμα, Νάπολι και Περούτζια.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου