Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Με... Εγγονόπουλο απάντησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στον Παπανδρέου

Τρίτη, 29 Απριλίου, 2014

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ανέφερε έναν στοίχο από το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου για να στείλει μήνυμα στον προκάτοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.Πηγή: FOS Photos
Με... Εγγονόπουλο απάντησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στον Παπανδρέου
Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ πλέον, ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά, το πρωί της Δευτέρας προκαλεί αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Πέρα από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος - από τις πιο ακραίες, όπως αυτή του Μιχάλη Κασσή που μίλησε για «προδοσία», μέχρι τις πιο μετριοπαθείς όπως αυτή του Κυριάκου Πιερρακάκη που είπε ότι «δημιουργούνται συμβολισμοί με τη στάση Παπανδρέου» - χαρακτηριστικότερη ήταν η αντίδραση του ίδιου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ελιά το μεσημέρι, επιστράτευσε τον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο.
Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να μιλήσει στην εκδήλωση, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «γιατί;» τους ρώτησε αν ήξεραν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ» που καταλήγει με τη φράση: «...στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;».
Οπως εξήγησαν οι στενοί του συνεργάτες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον πρώην Πρωθυπουργό πως ήταν λάθος η παρουσία του σε μια εκδήλωση του στρατοπέδου της ΔΗΜΑΡ όπως ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, δίπλα μάλιστα στον Φώτη Κουβέλη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε νωρίτερα, ζητήσει συνεργασία όλων των προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων «πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από ηγεμονισμούς και εκλογικές σκοπιμότητες».
Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να έχει το κόμμα, είπε πως ναι μεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά να μη γίνεται «ουρά» κανενός. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πάντα μπροστά και να συνενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο όμως προοδευτικό πρόσημο. Δε μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμίας δεξιάς και αριστερής συντήρησης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η απάντηση από την πλευρά Βενιζέλου ήρθε λίγες ώρες αργότερα: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, είπε με νόημα ότι «το διακύβευμα ουσιαστικά είναι η Ελιά».
«Στοίχημα ευρωεκλογών είναι κυβερνητική σταθερότητα και στοίχημα σταθερότητας είναι η Ελιά», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως «μετά τις εκλογές πρέπει να πιεστούν όλοι όσοι κινούνται στη σοσιαλδημοκρατία να έλθουν στην Ελιά. Η παράταξη μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί σε πλήρη συνεργασία, είναι κρίμα για την παράταξη να δίνει την εικόνα της εσωτερικής αμφισημίας». Πρόσθεσε δε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται ούτε υποστέλλει τις σημαίες του».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου περί προοδευτικού προσήμου. «Πόσο πιο καθαρό προοδευτικό πρόσημο είχε η τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από την αντίστοιχη του 2011 (επί Λουκά Παπαδήμο) με ΠΑΣΟΚ, - Νέα Δημοκρατία – ΛΑΟΣ»
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ρωτήθηκε αν τον ενόχλησε η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού: «Όχι δε με ενοχλεί τίποτα, εμείς κοιτάμε το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες, όλα τ’ άλλα είναι αστεία» απάντησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου