Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

  • Την ακύρωση της εκπομπής του Star Channel «Στον Ενικό» στην οποία βασικός καλεσμένος θα ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.
  • Ξεκίνησε επισήμως από την Τρίτη η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές.
  • Το ποσό των 249,3 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή επιχορήγηση από το Ταμείο Βοήθειας προς τους απόρους για την περίοδο 2014-2020.
  • Για νέο μνημόνιο πίσω από το success story έκανε λόγο την Τρίτη από τα Χανιά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως έχει ήδη συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο, «λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τα "δώρα" της Μέρκελ, τη στήριξη του Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων».
  • Τους πρώτους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του δολοφονηθέντος στο Νέο Ηράκλειο, Γιώργου Φουντούλη.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, έδωσε εντολή να ξεκινήσει ξανά η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας, αφότου εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ατόμων -ο ένας ντόπιος πολιτικός- που φέρεται να βασανίστηκαν μέχρι θανάτου. «Αυτά τα εγκλήματα πραγματοποιήθηκαν με την πλήρη στήριξη και επιείκεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Τουρτσίνοφ. Επικοινωνία Κέρι-Λαβρόφ.
  • Τζιχαντιστές του Μάλι ανακοίνωσαν το θάνατο του Γάλλου ομήρου Ζιλμπερτό Ροντρίγκες Λεάλ, ο οποίος είχε απαχθεί το 2012 στα δυτικά της χώρας. «Είναι νεκρός γιατί η Γαλλία είναι εχθρός μας» δήλωσε μέλος της συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης Mujao σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) χωρίς να διευκρινίσει πότε ή υπό ποιες συνθήκες πέθανε ο όμηρος.
  • Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αναφέρουν ότι κρατούν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Σάιμον Οστρόφσκι στην πόλη Σλαβιάνσκ και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος Vice News για τον οποίο εργάζεται ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Στην αυστριακή Δικαιοσύνη παραπέμπεται 32χρονος Γερμανός υπήκοος, ο οποίος χαιρέτισε ναζιστικά κραυγάζοντας «Χάιλ Χίτλερ» μπροστά στην κατοικία στην μικρή πόλη Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας όπου 125 χρόνια πριν γεννήθηκε ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς σχέσεις ήταν «πιο απλές» στη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε σχέση με σήμερα εκφράζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. «Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν ήταν ίσως προφανές για τους μεγάλους ηγέτες της εποχής, αλλά ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι σήμερα, ας πούμε πως ήταν πιο απλό» δήλωσε σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.

Οικονομία

  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και στρέφονται κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
  • Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6½ ετών, αυξήθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν. Ο δείκτης, ο οποίος βασίζεται σε έρευνες μεταξύ των καταναλωτών, κατέδειξε ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο -8,7 τον Απρίλιο από -9,3 τον Μάρτιο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο καταναλωτικής εμπιστοσύνης που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2007.
  • Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, με τη διαδικασία της άμεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (expression of interest), υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος «ENEL GROUP».

Αθλητισμός

  • «Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι μετά τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, που διεξήχθη στο «Βιθέντε Καλντερόν». Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οπότε τα πάντα κριθούν στις 30 Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου. Παρά τις σημαντικές απουσίες (Ιβάνοβιτς, Ετό, Αζάρ) και την ατυχία που είχε στη διάρκεια του ματς (τραυματίστηκαν κι αντικαστάθηκαν οι Τσεχ και Τέρι), η Τσέλσι στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο και πέτυχε αυτό που ήθελε, να μη δεχτεί γκολ. Την Τετάρτη το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν με τη «βασίλισσα» να αγωνιά για τη συμμετοχή του Ρονάλντο, ενώ για τους Βαυαρούς δεν θα παίξει ο Βαν Μπούιτεν.
  • Πρόωρο τέλος θα έχει η σεζόν για τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον θα απουσιάσει από τα τρία ματς που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος της Premier League, προκαλώντας σοβαρότατο πλήγμα στους «εφοπλιστές» που δίνουν μάχη με την Άρσεναλ για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
  • Με κοινή τους επιστολή προς την Αστυνομία και την ΕΠΟ, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ζήτησαν κάποιες διευκολύνσεις με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Το αίτημα αυτό έγινε μετά από την μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου