Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Έρχεται άνοδος της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς εκτιμά η βελγική εφημερίδα "L'Echo"

Αναφορές σε Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αυστρία και Φινλανδία

Το δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνει πως το Εθνικό Μέτωπο δεν απέχει πολύ από το να γίνει το μεγαλύτερο κόμμα, ενώ στην Ολλανδία, το Κόμμα για την Ελευθερία πρόσφατα αναδείχτηκε μεταξύ των νικητών των εκλογών.
Παράλληλα, το κόμμα Jobbik στην Ουγγαρία εμφανίζει ποσοστά που ανέρχονται στο 20% των ψήφων και η άκρα Δεξιά έρχεται στις τρεις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε Αυστρία και Φινλανδία.
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται εν μέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην κρίση, τη μαζική ανεργία, τη λιτότητα και τις αυξανόμενες ανισότητες.
Αντικατοπτρίζει επίσης την απώλεια ταυτότητας σε μια κοινωνία ολοένα πιο περίπλοκη και πολυπολιτισμική, ενώ προτάσσει την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, την απόρριψη των ελίτ και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Μολονότι ορισμένα από τα κόμματα αυτά επισήμως αποκηρύσσουν το φασισμό, δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δυνατότητά τους να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013 από οπαδό του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, για το οποίο σημειώνει ότι από πλήρως περιθωριακό, "αυτό το φασιστικό σχήμα κατόρθωσε εν μέσω λιτότητας να εισέλθει στη Βουλή των Ελλήνων". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε δικαστικό και πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα, με τη χώρα να ξεκινά μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη Χρυσή Αυγή:
βουλευτικές ασυλίες αίρονται, μέλη της Χρυσής Αυγής φυλακίζονται, η δημόσια χρηματοδότηση του κόμματος αναστέλλεται. Η Χρυσή Αυγή, επισημαίνεται, είχε ήδη δολοφονήσει τουλάχιστον δύο μετανάστες. Αλλά χρειάστηκε τη δολοφονία ενός Έλληνα πολίτη για να αποφασίσει τελικά η Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή: news247, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου