Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στη Νέα Υόρκη το 14ο συνέδριο Ηλείων Αμερικής & Καναδά

Του Δημήτρη Τσάκα

PANELIAKOS SOCIETY VASILOPITA DSC_1666
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης καλεί τους Ηλείους να παρακολουθήσουν το 14ο συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά που θα συγκληθεί το Σάββατο στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια, καθώς επίσης και να συμμετάσχουν στο Πασχαλινό Γλέντι που θα διοργανώσουν το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νικόλαος Κωστακόπουλος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι «οι προετοιμασίες τόσο για το συνέδριο, όσο και για το Πασχαλινό Γλέντι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς». Παράλληλα, τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει χθες Τρίτη, λίγο μετά την κυκλοφορία της ανά χείρας έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» στα περίπτερα της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, θα ασχοληθεί με τα οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου και με την ημερήσια διάταξη.
«Πιστεύουμε ότι το 14ο συνέδριο θα αποτελέσει σταθμό στην περαιτέρω πορεία της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και θα δώσει το έναυσμα στους συλλόγους μέλη να συνεργαστούν για το καλό της Ομογένειας και της Ηλείας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηλείων της Νέας Υόρκης, Νικόλαος Κωστόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και συνάμα πρώην πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος φιλοξενεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας και ότι έχει όλες τις δυνατότητες να διοργανώσει ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», θα βρεθούν τα οργανωτικά ζητήματα, καθώς επίσης και τα προγράμματα των συλλόγων για τη νέα γενιά.
Εκτενή συζήτηση θα γίνει και για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο νομό Ηλείας και στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων.
Το Νοσοκομείο Κρεστένων, όπως αναφέρεται και στο σύντομο ιστορικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου «ιδρύθηκε το έτος 1948 από δωρεές ομογενών και λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα καλύπτοντας τους 35.000 ανθρώπους της νότιας Ηλείας που κατοικούν κυρίως σε απομακρυσμένα χωριά».
«Το Νοσοκομείο χτίστηκε με τις δωρεές των ομογενών και έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση όχι απλά και μόνο να αντισταθούμε σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο, αλλά και να αγωνιστούμε για την αναβάθμισή του», επεσήμανε ο κ. Λυκογιάννης.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει ήδη ετοιμάσει και το σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά λαμβάνοντας γνώση των ενεργειών και των διαμαρτυριών των φορέων της Αυτοδιοίκησης Ηλείας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση και κλείσιμο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστενών διακηρύττει ότι η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής μας».
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες και ενώνουμε τις διαμαρτυρίες μας με τους φορείς του νομού μας στη προσπάθεια να διατηρηθεί η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων προς όφελος της υγείας των κατοίκων του νομού μας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα», καταλήγει το σχέδιο ψηφίσματος.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 11:00 με τους χαιρετισμούς του υπευθύνου του συνεδρίου Σωτήρη Κωνσταντακόπουλου, του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Καυκά και του προέδρου του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης.
Στη συνέχεια θα εκλεγεί το προεδρείο του συνεδρίου και θα γίνουν οι αναφορές του προέδρου, του ταμία και του γραμματέα. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα πεπραγμένα και οι αναφορές των εκπροσώπων των Συλλόγων Βοστώνης, Ιλινόις, Μόντρεαλ, Νέας Ιερσέης, Νέας Υόρκης και Τορόντο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εκλεγεί ο πρόεδρος και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Το συνέδριο θα λήξει με την πρώτη τακτική συνεδρίαση της νέας ηγεσίας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου