Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014


  • Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν τους 21 ευρωβουλευτές που αναλογούν στη χώρα μας. Το sansimera.gr παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εκλογική αναμέτρηση, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την τρέχουσα ειδησεογραφία σχετικά με τις ευρωεκλογές. Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε!
  • Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο και κεντρικό ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα.
  • Τίτλοι τέλους έπεσαν το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεργασία του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Οι σχέσεις του δημοσιογράφου με τον σταθμό δεν ήταν καλές το τελευταίο διάστημα.
  • Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση. Το στοίχημα των εκλογών είναι η σταθερότητα, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
  • Άγιο είχαν οι επιβάτες του υπεραστικού λεωφορείου Ξάνθης που εκτελούσε το δρομολόγιο Ξάνθη - Θεσσαλονίκη. Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι παραπλεύρως του οδοστρώματος.

Κόσμος

  • Κύμα αντιδράσεων προκαλεί ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βερόνα Φλάβιο Τόζι ανακοινώνοντας την επιβολή προστίμων έως 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει φαγητό στους άστεγους της πόλης -απαγορεύοντας κατ' ουσίαν το έργο οργανώσεων αρωγής. Ο δήμαρχος, προερχόμενος από τους κόλπους της Λέγκα του Βορρά, επικαλείται λόγους «δημόσιας υγείας», αλλά κατακεραυνώνεται για κυνική ψηφοθηρική τακτική εν όψει των ευρωεκλογών.
  • Τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν ένας φύλακας ασφαλείας άνοιξε πυρ μέσα σε νοσοκομείο της Καμπούλ το οποίο χρηματοδοτείται από μια χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον ξένων πολιτών στο Αφγανιστάν.
  • Κατηγορίες για τη δολοφονία τριών από τα παιδιά της που έπασχαν από σπάνια γενετική ασθένεια απαγγέλθηκαν στην 42χρονη Τάνια Κλάρενς την Πέμπτη. Η Κλάρενς κατηγορείται ότι σκότωσε την τετράχρονη κόρη της, Ολίβια, και τους δύο δίδυμους γιους της, Μαξ και Μπεν, ηλικίας τριών ετών. Και τα τρία παιδιά έπασχαν από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Το προσδόκιμο ζωής σε αυτές της περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλό και μπορεί να φτάνει τα 5 έτη.
  • Άνετη επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του νυν πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και επανεκλογή του Γκιόργκι Ιβάνοφ στο προεδρικό αξίωμα αναμένεται στις διπλές κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
  • Με επίδειξη ισχύος στα σύνορα και προειδοποιήσεις ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» απαντά η Ρωσία στη στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου ενάντια στους αυτονομιστές που καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της και να σταματήσει τον «εκβιασμό», διαμηνύοντας ότι η Ουκρανία δεν θα σταματήσει μπροστά στην «τρομοκρατική απειλή».

Οικονομία

  • Ριζική αλλαγή της παραγωγικής δομής στη χώρα, μειώσεις φόρων, όπως και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους ανέργους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο εθνικό αναπτυξιακό πρότυπο «Ελλάδα 2021» το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Euro Working Group και έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια.
  • Φορο-ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και σε ανέργους, φοιτητές, μικροκαταθέτες και κληρονόμους δίνουν τροπολογίες που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Αναλυτικά οι τροπολογίες.
  • Για «παραπλάνηση της κοινής γνώμης» μιλά αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα ο επικεφαλής του Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, ασκώντας σκληρή κριτική στην τρόικα και στην Κομισιόν του οποίους κατηγορεί ουσιαστικά για παραποίηση και επιλεκτική χρήση μεμονωμένων στοιχείων.

Αθλητισμός

  • Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους στη Λισαβόνα κι έτσι η πρόκριση στον τελικό του Europa League παραμένει ανοιχτή υπόθεση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί επόμενη Πέμπτη στο Τορίνο, στο "Στάδιο" της "Γιούβε", στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και τον τελικό της 14ης Μαϊου. Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε η Σεβίλη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια για να υπερασπιστεί το «ξεκάθαρο» αποψινό 2-0 απέναντι στις «νυχτερίδες».
  • Με πρόστιμο 8 χιλιάδες ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη για τα... αινίγματα που ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Επίσης χρηματικά ποσά επιβλήθηκαν στις ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τέλος απλή επίπληξη στην ΠΑΕ Πανιώνιος.
  • Η φετινή πορεία της Λίβερπουλ αποτελεί έκπληξη για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, αφού οι «Κόκκινοι» είναι μια ανάσα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League μετά από 24 χρόνια, όμως απ'ότι φαίνεται ίδια έκπληξη αποτελεί και για τους... πρωταγωνιστές της καθώς με δηλώσεις του ο Λουίς Σουάρεζ είπε πως ούτε εκείνος περίμενε η ομάδα να πάει τόσο καλά.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου