Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Απριλίου, 2014

  • Ο μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, Ηλίας Τζανετουλάκος, θα «μετακομίσει» στον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» του υποψηφίου δημάρχου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.
  • Στα 210 με 220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 καθαρά, θα ανέλθει το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
  • Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο και κεντρικό ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα.
  • Για μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την περιοδεία του στην Ευρώπη αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδρίαζε σήμερα, Παρασκευή, για δεύτερη ημέρα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Το ευρωψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί από τον κ. Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη σε ειδική εκδήλωση.

Κόσμος

  • Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο δηλώνει απαρηγόρητος για τον θάνατο του στενού φίλου του, κολομβιανού Νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες την περασμένη εβδομάδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ.
  • Νομική βάση για είσοδο «ειρηνευτικών», κατά τη ρωσική ρητορική, στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία επικαλείται η Ρωσία διά του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, ο οποίος δηλώνει σε συνέντευξή του πως «στη χειρότερη περίπτωση η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις για να σταματήσει την αιματοχυσία». Ρωσικά τεθωρακισμένα στη μεθόριο φέρουν ήδη τα διακριτικά «ειρηνευτικό σώμα».
  • Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο προεκλογική συγκέντρωση σιιτών στην ανατολική Βαγδάτη, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν την προσέλευση των Ιρακινών στις κάλπες για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διενεργούνται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
  • Εν μέσω της όξυνσης του διπλωματικού «πολέμου» με φόντο τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάστηκε να... διαβεβαιώσει ότι «ασφαλώς και θα έσωζε τον κ. Πούτιν εάν κινδύνευε από πνιγμό» απαντώντας καταλλήλως σε ερώτηση που δέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι αν πνιγόταν ο οποιοσδήποτε θα μπορούσα να τον σώσω. Ήμουν πολύ καλός κολυμβητής. Μεγάλωσα στη Χαβάη» είπε...
  • Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Παρασκευή ότι ίσως να χρειάζεται μια «παύση» στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, λέγοντας ότι οι ηγέτες και από τις δύο πλευρές δεν έχουν τη θέληση να κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Την ίδια ώρα, ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραιτείται, ανοίγοντας τον δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά την ενδοπαλαιστινιακή συμφωνία συμφιλίωσης που προκάλεσε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Οικονομία

  • Αλλαγές στο καθεστώς είσπραξης του ΦΠΑ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του προβλέπει η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν. Επίσης για πρώτη φορά επισημαίνεται και η δυνατότητα μείωσης των υψηλών φορολογικών συντελεστών υπό τον όρο όμως ότι θα επιτευχθεί σταθερή υπέρ απόδοση στα έσοδα και επίτευξη των στόχων. Τι προβλέπει για το σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος και τις αντικειμενικές αξίες.
  • Την άμεση αναστολή της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, για να μπορούν να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες μέχρι να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και εφαρμογής για να αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους μεταβίβασης, ζητάει με επιστολή στο πρωθυπουργό ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδος, Ιωάννης Ρεβύθης.
  • Για δυσάρεστο αιφνιδιασμό αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες» που αν δεν τροποποιηθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη.

Αθλητισμός

  • Ραντεβού με την Ιστορία έχουν την Κυριακή οι παίκτες της Λίβερπουλ, ο Μπρένταν Ρότζερς και εκατομμύρια φίλοι της ομάδας σε όλο τον πλανήτη. Σε περίπτωση νίκης επί της Τσέλσι στο "Ανφιλντ" οι "κόκκινοι" θα εξασφαλίσουν ουσιαστικά το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Όσον αφορά την Ισπανία τρία βήματα απομένουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να ολοκληρώσει το θαύμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με το πιο δύσκολο να είναι την Κυριακή στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια.
  • Θρήνος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Τίτο Βιλανόβα έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερε.
  • Με ένα εκπληκτικό τετράλεπτο βίντεο η εταιρία αθλητικών ειδών «nike» μας βάζει στο κλίμα του Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινάει στις 12 Ιουνίου. Στο διαφημιστικό αυτό συμμετέχουν οι: Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Αντρές Ινιέστα, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Εντέν Αζάρ, Γουέιν Ρούνι, Αντρέα Πίρλο, Νταβίντ Λουίζ, Ζεράρ Πικέ, Τιμ Χάουαρντ και Θιμπό Κουρτουά, ενώ συμμετέχει και ο Κόμπι Μπράιαντ ακόμα και η... αγαπημένη του Ρονάλντο, Ιρίνα Σάικ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου