Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2014

  • Διλήμματα για τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξη. «Εάν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο διαγραφής του Γ.Παπανδρέου, τονίζοντας όμως ότι «εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου». Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι λειτουργεί συχνά παρασιτικά.
  • Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με αφορμή τις απόψεις του Γ.Δραγασάκη, ο οποίος είπε ότι το κόμμα του θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση τα όποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στον λαό.
  • «Βασανιστήκαμε, δοκιμάσαμε, διορθώσαμε, κάπου διαφωνήσαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει όλους περήφανους. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κήρυξε και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας με την παρότρυνση «Έλληνες σηκωθείτε» και ζήτησε «μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: "να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας"».
  • Με 24ωρη απεργία και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Κόσμος

  • Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απέσπασε ψήφο «νομιμοποίησης» του προγράμματος εξοικονόμησης 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2017 με στόχο να καταφέρει η Γαλλία να επιτύχει τους στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως με 41 αποχές από τους Σοσιαλιστές γεγονός που φανερώνει τη διχογνωμία εντός του κόμματος.
  • Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, υπέγραψε την Τρίτη τον αμφιλεγόμενο νόμο που νομιμοποιεί την πολυγαμία. Έτσι, σε έναν άνδρα θα επιτρέπεται να παντρεύεται περισσότερες από μία συζύγους και μάλιστα χωρίς την έγκριση των προηγούμενων συζύγων του.
  • «Κάλεσμα αφύπνισης» για το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει ο Τζον Κέρι στις εξελίξεις στην Ουκρανία. «Σήμερα η Ρωσία επιχειρεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη» δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και προειδοποιεί πως «το ΝΑΤΟϊκό έδαφος είναι απαραβίαστο και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του». Την ίδια στιγμή, ο Βλ.Πούτιν δεν «βλέπει» ανάγκη απάντησης στις κυρώσεις της Δύσης, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να επανεξεταστεί η συμμετοχή δυτικών εταιρειών σε έργα του ρωσικού ενεργειακού τομέα.
  • Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση δύο ανθρώπων και την εκτέλεση άλλων πέντε στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, την οποία έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της.
  • Ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, αναγκάζοντας τους βουλευτές να διακόψουν τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας. Οι ένοπλοι κατά τα φαινόμενα συνδέονται με έναν εκ των ηττημένων υποψηφίων για την πρωθυπουργία.

Οικονομία

  • Το πρωί της Τετάρτης παρουσιάζεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφισθεί έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου. Πάντως, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα αναθεωρηθεί το φθινόπωρο προκειμένου να ενσωματώσει τις νέες προβλέψεις της τρόικας για την βιωσιμότητα του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2015 - 2018.
  • «Οι ενδείξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας είναι εξαιρετικά ευοίωνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Greek Energy Forum και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι τονίζουν την σημασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας.
  • Με μεγάλη υπερκάλυψη ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με τη ζήτηση από το εξωτερικό να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα στη συνδυασμένη προσφορά που έληξε την Τρίτη. Στο 0,31 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμή. Συμμετοχή άνω των 250 θεσμικών επενδυτών.

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν σίφουνας από το «Αλιάνζ Αρίνα» καθώς επικράτησε με 4-0 της Μπάγερν Μονάχου και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, όπου επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια. Ο Σέρχιο Ράμος με δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις καθάρισε από νωρίς (16' και 20') την υπόθεση «πρόκριση», ενώ τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (34', 90') έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ. Μάλιστα, ο Πορτογάλος έφτασε τα 16 γκολ στον θεσμό φέτος, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ζοζέ Αλταφίνι «Ματσόλα» που το 1963 είχε οδηγήσει τη Μίλαν στο πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών με 14 τέρματα σε εννέα ματς.
  • Σε καταρχήν συμφωνία έφτασαν ο Σταμάτης Βελλής με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη για την αλλαγή σκυτάλης στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Μάλιστα, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη στην οποία ενημερώνει για τις εξελίξεις και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο κ.Μονεμβασιώτης είναι ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων τροφίμων και το αφεντικό της αλυσίδας φούρνων Βενέτη, ενώ στο περελθόν ήταν πρόεδρος της Πεύκης.
  • Χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος στην προπόνηση της Δευτέρας βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ, θα παραταχτεί ο Δικέφαλος στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ την Τετάρτη με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Η τελευταία προπόνηση των «μελανόλευκων» ολοκληρώθηκε την Τρίτη στην Τούμπα και μετά το τέλος της, ο Γιώργος Γεωργιάδης, μίλησε ξεχωριστά με τον καθένα ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζει το όνομα του «Σάλπι».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου