Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Κυριακή, 27 Απριλιου, 2014

  • Σε επιπολαιότητα και μικροκομματισμό αποδίδει ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τα όσα συνέβησαν με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, ενώ παίρνει σαφή θέση τονίζοντας ότι «η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι ένα συμπαγές πράγμα». Ως προς τις γερμανικές οφειλές, σημειώνει ότι το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο πολιτικά.
  • Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τις αποφάσεις του Αντ.Σαμαρά για τη μετεξέλιξη της ΝΔ σε νέο κόμμα, το οποίο θα εκτείνεται από τη Δεξιά ώς την Κεντροαριστερά. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρωθυπουργός χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τον όρο «Νέα Ελλάδα», θέλοντας να καταστήσει σαφή την αλλαγή που έρχεται, αλλά και να οριοθετήσει το πλαίσιο όπου θα κινηθεί.
  • Προβάδισμα Καμίνη για το δήμο Αθηναίων, με μειωμένη όμως διαφορά από την Άρη Σπηλιωτόπουλο, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο Τύπο. Στην πρόθεση ψήφου ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος 17%, ο Γ. Σακελλαρίδης 14,8%, ο Ν. Κακλαμάνης 8% και ο Ηλ. Κασιδιάρης 7%.
  • Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΠΑΟ με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς επί ποδός. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων βρέθηκαν αρκετές ώρες νωρίτερα εντός του ΟΑΚΑ, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή βεγγαλικών. Συνολικά 119 άτομα προσήχθησαν και 51 συνελήφθησαν εκτός ΟΑΚΑ και σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Live από το sansimera.gr o τελικός.
  • Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπαγιάννη Εμμ. Σκουλά, τοπικού ήρωα της Εθνικής Αντίστασης με σπουδαία δράση κατά των Γερμανών στην Κατοχή, παραβρέθηκε το Σάββατο στα Ανώγεια της Κρήτης, όπου και κατέθεσε στεφάνι, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κόσμος

  • Τη στηριξή του στους χειρισμούς της Μαλαισίας στην υπόθεση του Boeing εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία. Την ικανοποίησή του για την θέση του αμερικανού προέδρου εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κουάλα Λουμπούρ.
  • Επίθεση στον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ισραήλ με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αμπάς σε ομιλία του στα στελέχη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. «Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε τη χαριστική βολή στην ειρηνευτική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Μία ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα του Σαββάτου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Κέρι να πιέσει το Κίεβο, ώστε να σταματήσει τις επιχειρήσεις στα ανατολικά, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η υπόθεση της κράτησης των παρατηρητών του ΟΑΣΕ.
  • Υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ο αμφιλεγόμενος νόμος που δίνει αυξημένες εξουσίες στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών MIT. Η αντιπολίτευση θεωρεί πως ο νόμος είναι απάντηση του πρωθυπουργού Ερντογάν μετά τη διαρροή τηλεφωνικών συνομιλιών που τον εμπλέκουν σε σκάνδαλο διαφθοράς
  • Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ο οποίος ήρθε με διαφορά πρώτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν με 44,9% των ψήφων, θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας τον οικονομολόγο Ασράφ Γάνι, ο οποίος κέρδισε 31,5%, προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δόθηκαν το Σάββατο στη δημοσιότητα.

Οικονομία

  • Σε έντονο ύφος απάντησε το ΥΠΟΙΚ στα δημοσιεύματα περί νέων μέτρων τα επόμενα χρόνια. «Ή δεν ξέρουν να διαβάζουν τους πίνακες ή είναι 'τυφλωμένοι' από την αντιπολιτευτική τους διάθεση. Πουθενά στην Έκθεση δεν υπάρχουν 7,7 δισ. ευρώ νέα μέτρα. Πουθενά δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Ανοίγει την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής ο κατάλογος των προσώπων, που μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου την περίοδο 15-27 Μαρτίου του 2013, κατά παράβαση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, μετά την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες.
  • Λύση στις ασάφειες για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας ακινήτων αλλά και αλλαγές στην διαδικασία και στον τρόπο καταβολής του, επιχειρεί να φέρει το υπουργείο Οικονομικών με δύο αποφάσεις του.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής στο Campioato ανάμεσα στην Ίντερ και τη Νάπολι, στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου, το οποίο σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 85' καθώς εκφράζονται φόβοι μήπως χάσει το Μουντιάλ. Η Φιορεντίνα υποχρέωσε σε βαριά ήττα με 3-0 στο «Ρενάτο Νταλ Άρα» την Μπολόνια των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Παναγιώτη Κονέ, που ήταν βασικοί στην ενδεκάδα των «ροσομπλού» του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι.
  • Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της τέταρτης θέσης που δίνει εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Europa League έκανε η Σεντ Ετιέν, που πέρασε με νίκη (2-1) από την έδρα της Εβιάν στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του Championnat. Επίσης ξεχώρισε η νίκη της Γκινγκάμπ επί της Βαλενσιέν (1-0), που επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν άλμα παραμονής, ενώ το ίδιο ισχύει για Νις και Μονπελιέ, που επικράτησαν των Ρεμς (1-0) και Τουλούζ (2-1) και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονής στη Ligue 1.
  • Εμφανής ήταν η απογοήτευση του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μετά την ήττα με 4-1 και την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας πως αυτή η ήττα πρέπει να γίνει μάθημα στον «Δικέφαλο». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τους παίκτες του λέγοντας πως «κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος ενός τελικού». Τέλος, ο βοηθός του, Γιώτης Σταματόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο του «δικέφαλου», ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση της ομάδας.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου