Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με απέπεμψε - φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης»

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014


«Συμπαγές τουρκικό πράγμα η μειονότητα» λέει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν βρέθηκε εκτός ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια κατήγγειλε πως η Κουμουνδούρου φαίνεται να θέλει «υποψήφιο τουρκικής συνείδησης».

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με απέπεμψε - φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης»

Συνέχεια στην υπόθεση της αποπομπής της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την Τρίτη του Πάσχα η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, γεγονός που αυξάνει τις αναταράξεις στην Κουμουνδούρου σχετικά με το θέμα. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μέχρι και χθες υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ουδέποτε παραιτήθηκα, ναι, με απέπεμψαν».

Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν αποσύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα. Το όνομά της στην ευρωλίστα αντικαταστάθηκε από αυτό του Μεστάν Οζμάν Ουμίζ.

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είπε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τής τηλεφώνησε και τής ανακοίνωσε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς της, χωρίς να τής εξηγηθεί ο λόγος.

«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό... ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης...» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε: «Πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής.»

«Θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία» προσέθεσε.

Aργότερα μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κάποιοι "αριστεροί" που διέπρεψαν εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον αβυσσαλέο τους ρατσισμό και την απέχθεια που νιώθουν απέναντι σε αμόρφωτες τσιγγάνες, που τολμούν να κάνουν πολιτική για να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τις συνθήκες ύπαρξης των συγχωριανών τους.
»Ας αναρωτηθούν λοιπόν ποιους εξυπηρετούν με τους ψευδείς και συκοφαντικούς σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρισμούς τους σε βάρος μου όταν την ίδια επίθεση δέχτηκα από ακροδεξιές ομάδες στο Διαδίκτυο» επισημαίνει και συμπληρώνει:
«Με δηλώσεις τους, δήθεν αριστεροί καθηγητές πανεπιστημίου μας μαλώνουν που επιμένουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως τσιγγάνοι.
»Δεν έχουν βέβαια πατήσει το πόδι τους στο Δροσερό. Σιχαίνονται να πιούν ένα καφέ στα γραφεία του συλλόγου μας. Προτιμούν την ασφάλεια του Κολωνακίου. Μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμες μονάδες στα παιγνίδια εντυπώσεων που θέλουν να παίξουν.
»Πού ήταν όλοι αυτοί όταν πριν ένα χρόνο οι τοπικές αρχές με απροκάλυπτό ρατσιστικό μένος έκλειναν το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης στον οικισμό που έδινε καθημερινά ένα πιάτο φαγητό, ζεστή αγκαλιά και φροντίδα για τα τσιγγανόπουλα του Δροσερού;
»Τότε είχαμε την ευκαιρία να μετρήσουμε αυτούς που αληθινά νοιάζονται για μας, που δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στους μηχανισμούς που καταδυναστεύουν τον τόπο»
«Με ενοχλεί που οι ιδέες τους περνούν για αριστερές. Ελπίζω πάντως, μετά την αδέξια, αλλά όντως συγκινητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αντιληπτή στην Αριστερά η φωνή των τσιγγάνων της Θράκης, εμάς που είμαστε η μειονότητα της μειονότητας, εμάς των ταπεινών, να κατάλαβαν ότι υπάρχουμε» υπογραμμίζει.
Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.


«Συμπαγές τουρκικό πράγμα η μειονότητα» λέει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Δημήτρη Χριστόπουλου, υποψήφιου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε συνέντευξή του σχολίασε για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»!
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τόνισε πως δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τέθηκε κατά των εθνικισμών «τουρκικών αλλά και ελληνικών».
Σε συνέντευξή του στο XanthiPress.gr ο Χριστόπουλος είπε πως ο ίδιος εργάστηκε για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν και ακολούθως ισχυρίστηκε πως «από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, "πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών". Με το "γένος" δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον».

Τι είπε ο Νίκος Παπάς
Προσπαθώντας να εξωραΐσει την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου αναφορικά με την υπόθεση της Σουλεϊμάν, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παπάς δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Παππάς είπε ότι «η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή» και προσέθεσε πως θα συνιστούσε και στα κυβερνητικά στελέχη να είναι προσεκτικοί για το πώς χειρίζονται κάποια θέματα.
«Είναι έτοιμοι να μας βρίσουν παντός καιρού» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είπε μάλιστα ότι είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι θα υπάρξει μειονοτικό ψηφοδέλτιο.
«Οι ίδιοι κύριοι οι οποίοι ανέξοδα -όπως ο κ. Γεωργιάδης- έλεγαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί πολιτική τουρκικού προξενείου είναι εκείνοι που εξαπολύουν επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την συγκεκριμένη υποψηφιότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Λάκη Λαζόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο δήλωσε ότι θα ήταν θετική. «Έκανε τους πάντες να καταλάβουν πως τοποθετείται ο ίδιος ...» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν δίνουν πολιτικά μηνύματα.
Η αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε ασχολίαστη από τον πολιτικό κόσμο.
Χαρακτηριστικότερη ίσως όλων είναι η δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου στον ΒΗΜΑ FM ότι με την απομάκρυνσή της από την ευρωλίστα, ο ΣΥΡΙΖΑ «κηρύσσει πίστη» στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και «έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του προξενείου... Την αντικατέστησε με έναν νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ, κοντινό συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει άριστες σχέσεις με το προξενείο» είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Τα σχόλια της ΝΔ
«Η υπόθεση με τον αποκλεισμό της κ. Σαμπιχά, αποτελεί σοβαρό θέμα μετά και τα όσα έχει καταγγείλει για την καταπίεση που δέχονται οι πομάκοι από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής. Το άλλο με τον Λαζόπουλο είναι φαιδρό» δήλωσε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε: «Μού κάνει εντύπωση πώς ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι η Θράκη είναι ευαίσθητη η Συνθήκη Λωζάνης προβλέπει ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητας, δηλαδή θρησκευτική και στην Τουρκία ελληνική».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου