Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Απριλίου, 2014

  • Κάλεσμα στους συνυποψηφίους του να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα του Δήμου απηύθυνε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των δημοψηφισμάτων, όχι όμως για ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το τέμενος.
  • Νομοθετικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει έτοιμο το υπουργείο Εργασίας. Προβλέπεται αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των σωματείων και αντιμετωπίζεται ο κατακερματισμός τους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπαίνει το θέμα των απεργιών, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
  • Από σημερα, Τρίτη, και έως τις 9 Μαΐου είναι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 03 Σεπτεμβρίου 2014.
  • Περιπλέκεται η υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Η αποκατάστασή τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την εφεδρεία -κατ' εφαρμογή του μνημονίου-, «σκοντάφτει» στην επιλογή να μην διαταραχθεί η συμφωνία με την τρόικα για τις προσλήψεις.
  • Να σταματήσει η παράνομη και ντροπιαστική απέλαση προσφύγων και μεταναστών ζητά η Διεθνής Αμνηστία, τονίζοντας στην έκθεσή της «Ελλάδα: Σύνορο ελπίδας και φόβου» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα για την παράλειψή της να εξαλείψει την τακτική και διαδεδομένη πρακτική της απώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά της αναζητώντας προστασία, ασφάλεια και καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Κόσμος

  • Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε δύο σημεία που βρίσκονται κοντά σε αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη Σεούλ. Η Πιονγιάνγκ είχε καθορίσει λίγες ώρες νωρίτερα τις δύο περιοχές.
  • Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Ισραήλ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προχώρησε σε διευκρινίσεις για την αναφορά, σε ιδιωτική συζήτηση που διέρρευσε στη δημοσιότητα, περί «κινδύνου να γίνει το Ισραήλ καθεστώς απαρτχάιντ». Ο υπουργός είπε ότι εάν μπορούσε, θα χρησιμοποιούσε διαφορετική λέξη για να υπογραμμίσει την πάγια θέση των ΗΠΑ πως η λύση στο Παλαιστινιακό πρέπει να έρθει με τη λύση δύο κρατών.
  • Το δανέζικο εστιατόριο Noma ανακηρύχθηκε το καλύτερο στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περυσινό νικητή, το ισπανικό El Celler De Can Roca. Το Noma του 36χρονου σεφ Ρενέ Ρεντζεπί με τη νέα σκανδιναβική κουζίνα του κατέκτησε τον περιλάλητο τίτλο που εγγυάται στο εστιατόριο φήμη και μια μεγάλη λίστα αναμονής για τους απανταχού γευσιγνώστες.
  • Πέντε λεωφορεία πυρπολήθηκαν σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το βράδυ της Δευτέρας, μετά το θάνατο ενός νεαρού αγοριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και συμμοριών. Ο ανήλικος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε η αστυνομία στο πλευρό του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο.
  • Δυναμιτίζει το κλίμα στην Αίγυπτο η ομαδική καταδίκη σε θάνατο του αρχηγού των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και 682 υποστηρικτών του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο της στρατιωτικής ηγεσίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. «Ανατριχιαστική» χαρακτηρίζει η Αδελφότητα την ετυμηγορία, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε διαδηλώσεις και πολιτική βία εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου. Να αναιρέσει την καταδίκη καλούν την αιγυπτιακή κυβέρνηση οι ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Προεκλογική χροιά είχε στην Ολομέλεια της Βουλής, η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο ενσωματώνει Eυρωπαϊκή Οδηγία, («Βασιλεία-3»), αλλά περιέχει και αρκετές επιπρόσθετες ρυθμίσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.
  • Τη συμφωνία για τη συμμετοχή της ΕΤΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο υπογράφουν σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) Β.Χόιερ. Στην τελετή θα παραστεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
  • Νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει σήμερα, Τρίτη, για τη Eurobank, η οποία ολοκληρώντας την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου καθίσταται ο πρώτος συστημικός όμιλος που ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες.

Αθλητισμός

  • Η Αρσεναλ επικράτησε 3-0 της Νιούκαστλ στο «Εμιρεϊτς» σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την εξέλιξη της Premier League. Κι αυτό γιατί οι «κανονιέρηδες» εξασφάλισαν ουσιαστικά την 4η θέση, στερώντας κάθε βαθμολογικό ενδιαφέρον από την Εβερτον, η οποία υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα τη Μάντσεστερ Σίτι που μάχεται για τον τίτλο.
  • Το τελευταίο «αντίο» στον Τίτο Βιλανόβα είπαν το απόγευμα της Δευτέρας η οικογένειά του, οι φίλοι του και σύσσωμη η Μπαρτσελόνα. Περίπου 1500 άνθρωποι έδωσαν το παρών στον Καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βιλανόβα, ο οποίος έχασε την περασμένη Παρασκευή την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο ειδικά στις ομιλίες των παιδιών του, Καρλότα και Αντριά που συγκλόνισαν.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου