Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Nέα ηγεσία στην Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά

Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2014

Του Δημήτρη Τσάκα

PANELIAN FEDERATION USA SINEDRIO DSC_4371

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 

Στον Αντώνη Παπαδόπουλο, τον αρχισυντάκτη του ενημερωτικού φυλλαδίου «Ηλιαχτίδα» του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης ανήκουν πλέον τα ηνία της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

Η εκλογή του ομογενή δικηγόρου από τη Νέα Υόρκη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του 14ου συνεδρίου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που συνήλθε στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.
Η νέα ηγεσία της Πανηλειακής Ομοσπονδίας πλαισιώνεται από τους: Ανδρέα Παπαδάκο (α’ αντιπρόεδρο), Δημήτρη Κωστόπουλο (γραμματέα), Αγησίλαο Τριανταφυλλόπουλο (ταμία), Νίκο Τεντόπουλο (αναπληρωτή ταμία), Γιώργο Χαρμπίλα (κυβερνήτη Καναδά), Βασίλειο Καυκά (κυβερνήτη ΗΠΑ), Δρ. Γιάννη Γιαννικόπουλο (αντιπρόσωπο Νότιας Καλοφόρνιας) και Μπάμπη Τσουκαλά (αντιπρόσωπο Βιρτζίνιας).
Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Πανηλειακό Σύλλογο της Νέας Υόρκης και κατά κοινή ομολογία ήταν επιτυχημένο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος διοργάνωσε στον ίδιο χώρο και το Πασχαλινό Γλέντι, το οποίο άνοιξε την αυλαία των πασχαλινών γιορτών στη Νέα Υόρκη.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Αντώνης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εκλογή του και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ολοι είμαστε πεπεισμένοι όχι μόνον ότι υπάρχει μέλλον, αλλά ευοίωνο μέλλον. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει μέλλον και θα εργαστούμε από κοινού για την ευόδωση των στόχων. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να οδηγήσουμε από επιτυχία σε επιτυχία την Ομοσπονδία».
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Νικόλαο Κωστόπουλο, τον υπεύθυνο του συνεδρίου Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία του συνεδρίου και της Πασχαλινής Γιορτής», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τους στόχους, επεσήμανε ότι είναι η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους των Ηλείων των ΗΠΑ και του Καναδά.
«Ηδη έχουμε ξεκινήσει με τη δημιουργία της σελίδας μας στο Facebook, που πιστεύουμε ότι αποτελεί κάτι το διαφορετικό που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον της νεολαίας. Εμφαση θα δώσουμε στην απονομή υποτροφιών, και στην ενίσχυση της βάσης της Ομοσπονδίας. Ισχυρή Ομοσπονδία προϋποθέτει ισχυρούς συλλόγους. Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις να στηρίξουμε τις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των φορέων», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
PANELIAN FEDERATION USA SINEDRIO DSC_4373
Ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Νικόλαος Κωστόπουλος, ανέφερε ότι είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και ότι «το 14ο Συνέδριο ήταν το καλύτερο συνέδριο που διοργανώθηκε ποτέ».
«Εκλέχτηκε η νέα ηγεσία η οποία απαρτίζεται από νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά και διάθεση να οδηγήσουν την Ομοσπονδία σε μια νέα δυναμική και ανοδική πορεία. Ολα τα στελέχη έχουν τα προσόντα και πιστεύουμε ότι όντως το 14ο Συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα για την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδα», πρόσθεσε.
Ο πρώην πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου και συνάμα πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 14ου συνεδρίου, Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, τόνισε: «Το συνέδριο διεξήχθη σε κλίμα αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και νοσταλγίας για την πατρίδα και θα μπορούσα να πω ότι εμείς ως Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης δίνουμε έναν διαρκή αγώνα ώστε ο θεσμός της Πανηλειακής Ομοσπονδίας θα διατηρηθεί γιατί έχουμε ανάγκη την επαφή μεταξύ μας. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε όλοι μας. Ηταν πραγματικά ένα επιτυχημένο συνέδριο. Εγκρίθηκαν σημαντικά ψηφίσματα, το πρώτο σχετικά με την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που μερικοί προσπαθούν να την μεταφέρουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντί της Αρχαίας Ολυμπίας, στην κοιτίδα του Ολυμπισμού. Παράλληλα, καταδικάσαμε κάποιες ενέργειες για το κλείσιμο του Νοσοκομείου των Κρεστένων, που χτίστηκε με την δωρεά της Πανηλειακής Ομοσπονδίας».
«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με επικεφαλής τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ένα παιδί που μεγάλωσε στους κόλπους του Συλλόγου μας και έχει τεράστιες ηγετικές ικανότητες. Και όλα τα στελέχη έχουν όρεξη και πιστεύουμε ότι όλα θα τα πάνε καλά», κατέληξε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Λυκογιάννης επεσήμανε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ηταν ένα πολιτισμένο συνέδριο. Στο συνέδριο προτάθηκε όπως η Πανηλειακή Ομοσπονδία διοργανώσει κάτι διαφορετικό, κάτι δικό της για τα 100 χρόνια της ιδρύσεως του ‘Εθνικού Κήρυκα’. Ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, η Πανηλειακή Ομοσπονδία, η Αμαλιάδα και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο νομός Ηλείας θεωρούν τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ δικό τους διότι ιδρύθηκε από τον Πέτρο Τατάνη που είχε γεννηθεί στην Αμαλιάδα».
Ο πρόεδρος Νικόλαος Κωστόπουλος σημείωσε: «Οφείλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου με επικεφαλής τον Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αντώνη Παπαδόπουλο και όλα τα άλλα στελέχη, καθώς επίσης τον Δημήτρη Κωστόπουλο και την Μαρία Κωστοπούλου, η οποία έκανε αρκετή δουλειά μαζί με τον Κωνσταντίνο Λυκογιάννη».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Pictures by: Maria Kostopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου