Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2014

  • Χιλιάδες Τούρκοι συνέρρευσαν ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στην Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στη Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων στην Κωνσταντινούπολη.
  • «Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ιεράπετρα Λασιθίου ανεβάζοντας τους τόνους και κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκουν την ανωμαλία ενώ ανέφερε ότι ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την ίδια τη δημοκρατία.
  • Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Εντούτοις, σε νεώτερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Αχμέτ Κουρτ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι παραιτήθηκε και δηλώνει σε αναμονή της στάσης και της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων φιλάθλων θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο, σε μία ευρύτατη περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, που διεξάγεται στις 8 το βράδυ στο ΟΑΚΑ.
  • Τέτοιες θαλαμηγοί δεν κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη: με μήκος 99 μέτρων, σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, και πλάτος ίσο με το μισό του ύψους του Λευκού Πύργου, η γαλανόλευκη «Madame Gu», ένα σκαρί με διεθνή βραβεία ντιζάιν, εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, που κατέπλευσε στην πόλη.

Κόσμος

  • Οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώθηκαν εκ νέου την Τετάρτη, με τους φιλορώσους μαχητές να αποφασίζουν να πάρουν ομήρους και την κυβέρνηση στο Κίεβο να δηλώνει ότι αρχίζει ξανά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών, αδιαφορώντας για τις ρωσικές απειλές στρατιωτικής επέμβασης. Ηγέτης των φιλορώσων δήλωσε ότι ένας αμερικανοϊσραηλινός δημοσιογράφος κρατείται από φιλορώσους στη Σλαβιάνσσκ.
  • Η Μαντλίν ΜακΚαν μπορεί να ήταν και αυτή ένα από τα θύματα μιας σειράς σεξουαλικών επιθέσεων που δέχθηκαν παιδιά από την Βρετανία στην Πορτογαλία, οι οποίες διαπράχθηκαν από έναν παιδόφιλο την εποχή που εξαφανίστηκε το κορίτσι, πριν από επτά χρόνια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
  • Συμφωνία συμφιλίωσης ανακοίνωσαν η Χαμάς και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), οι δύο αντίπαλες παλαιστινιακές παρατάξεις, έπειτα από συνάντηση που είχαν οι διαπραγματευτές τους στη Λωρίδα της Γάζας, επτά χρόνια μετά τις βίαιες συγκρούσεις. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας. Λίγο αργότερα, το Ισραήλ ακύρωσε συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους, ενώ εξαπέλυσε και αεροπορική επιδρομή στη Γάζα με αρκετούς τραυματίες (ανάμεσά τους και παιδιά). Η συμφιλίωση δεν επηρεάζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, λέει ο Αμπάς.
  • Στην Ιαπωνία έφθασε ο αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ασία τρώγοντας σούσι σε φημισμένο εστιατόριο του Τόκιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να διαβεβαιώσει τις χώρες της περιοχής ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ισχυρός σύμμαχος απέναντι στην αυξανόμενη κυριαρχία της Κίνας.
  • Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας θα συναντηθεί την Πέμπτη στη Μπρατισλάβα με σλοβάκους και ουκρανούς υπουργούς για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της αντιστροφής της ροής του φυσικού αερίου προς το Κίεβο. Παράλληλα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύνοδος ανάμεσα σε Ρωσία, Ουκρανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Οικονομία

  • «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα, που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες. Είναι ένας τόπος με ανεξάντλητα ερεθίσματα, φυσικό περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά, ωραίο τρόπο ζωής, γαστρονομία και κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρετε στην πατρίδα σας όταν επιστρέψετε» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καλωσορίζοντας 16 ζευγάρια από την Κίνα που επέλεξαν τη χώρα μας για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.
  • Τριάντα προτάσεις για το φορολογικό που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στην αύξηση των πραγματικών φορολογικών εσόδων κατέθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
  • Η εξέταση πολιτικών για την προώθηση χρήσης του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στα πλοία της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή φορέων της ακτοπλοΐας και εμπλεκόμενων παραγόντων στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έπειτα από πρωτοβουλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αθλητισμός

  • Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά στο 19ο λεπτό και οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (29/4) στο Μόναχο.
  • Με λευκές ισοπαλίες τελείωσαν τα δύο ματς που άνοιξαν την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Football League. Ο Αιγινιακός πήρε 0-0 στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή να έχει δοκάρι στο 79ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ του Ζάζορα. Στην Κέρκυρα, ο Φωστήρας άντεξε την πίεση και έφυγε με το 0-0 που βάζει σε περιπέτειες την ομάδα του Ιονίου που έχει μόλις μια νίκη στα τέσσερα πρώτα ματς. Στην συνέχεια ο Ηρακλής Ψαχνών υποχρέωσε τον Ολυμπιακό Βόλου στην τρίτη διαδοχική ήττα (1-0), με τους Θεσσαλούς να χάνουν πέναλτι στο 96'! Τέλος με πέναλτι στις καθυστερήσεις η ομάδα της Νίκης Βόλου πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΑΟ Χανιά που είχε ισοφαρίσει στο 89ο λεπτό
  • Μία ακόμη άτυχη στιγμή στην αρκετά ταλαιπωρημένη καριέρα του ήρθε να προστεθεί για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και υπάρχει ορατός κίνδυνος να χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας! Ο διεθνής αμυντικός της Σάλκε τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου