Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Απριλίου, 2014

  • Στο όλο και στενότερο περιθώριο για... διορισμούς βλέπει ο βρετανικός Economist μία από τις κεντρικές παραμέτρους για την κατάρρευση των παραδοσιακά μεγάλων ελληνικών κομμάτων, παρουσιάζοντας το κινούμενο μωσαϊκό της εγχώριας πολιτικής σκηνής.
  • Τρία ακόμα άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για την υπόθεση της ρίψης βεγγαλικών το βράδυ του Μ.Σαββάτου, από τα οποία τραυματίστηκαν επτά άτομα, ενώ μια Αμερικανή νοσηλεύεται στην Εντατική. Πρόκειται για έναν 28χρονο, έναν 24χρονο και έναν 16χρονο.
  • Σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:00) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κοπούν τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις που έγιναν σε σχολεία τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.
  • Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμάνα Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, το κόμμα αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να την αντικαταστήσει με τον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.
  • Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου οδηγείται ο 40χρονος ο οποίος την Κυριακή του Πάσχα φέρεται να έριξε τους πυροβολισμούς στον αέρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.

Κόσμος

  • Με φόντο την καταρρέουσα συμφωνία της Γενεύης, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν φτάνει στο Κίεβο ενώ Ουάσινγκτον και Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες, με απειλές για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένει η ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι δεν φεύγουν από τα κτίρια που έχουν καταλάβει και οι πρώτες επισκέψεις των επιθεωρητών του ΟΑΣΕ φαίνεται ότι προχωρούν με δυσκολία.
  • Στους 104 έχει φτάσει ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τους δύτες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τους χειρισμούς των μελών του πληρώματος την ώρα του ναυαγίου.
  • Με τις οικογένειες των θυμάτων από την καταστροφική κατολίσθηση στην κομητεία Σνόχομις, αναμένεται να συναντηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, προτού αναχωρήσει για το ταξίδι του στην Ασία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός 13χρονου αγοριού, πνίγηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων δύο ατόμων από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ρουμάνος υπουργός Εσωτερικών Γκαμπριέλ Οπρέα.
  • «Βρίσκεστε πολύ κοντά σε ένα λουτρό αίματος. Σταματήστε» προειδοποιεί τη μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ζητά την άμεση απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από την ανατολική Ουκρανία. Ταυτόχρονα καλεί στρατιώτες και τις ειδικές δυνάμεις να μην εκτελούν τις εντολές της κυβέρνησης. «Μην περνάτε τα όρια. Μην εκτελείτε εγκληματικές εντολές» αναφέρει. Μήνυμα στήριξης κομίζει στο Κίεβο ο Τζο Μπάιντεν.

Οικονομία

  • Σε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη φορολόγηση ανέργων. Και αυτό γιατί, λόγω νομοθετικών παραλείψεων, τα χρήματα από τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα στην περίπτωση που ο άνεργος δεν διαθέτει κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά του, να του επιβάλλεται φορολογία βάσει τεκμηρίου διαβίωσης.
  • Στη διάψευση όσων υποστηρίζουν πως ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν είχε συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης, προχωρεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο δανειολήπτης για τους ορισμούς των «ευλόγων δαπανών διαβίωσης» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», που από το 2015 θα παίζουν καθοριστικό ρόλο κατά τη διαπραγμάτευσή του με την τράπεζα, προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών του, δίνει μέσα από 16 ερωτήσεις και απαντήσεις η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-1 της Γουέστ Μπρομ στο «Ετιχάντ» για την 35η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, και μείωσε σε έξι βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.
  • Παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε από το πρωί, η Δευτέρα... φεύγει και ο Ντέιβιντ Μόιες... παραμένει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, αφού ο Σκοτσέζος τεχνικός έχει χάσει και τους τελευταίους υποστηρικτές του στο «Ολντ Τράφορντ». Εκπρόσωπος του αγγλικού συλλόγου δήλωσε πριν λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μόιες δεν έχει απολυθεί, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αν ο πρώην προπονητής της Εβερτον θα... βγάλει τη σεζόν στους «μπέμπηδες».
  • Χωρίς τον Σαμουέλ Ετό θα παραταχθεί η Τσέλσι τον πρώτο ημιτελικό του Champions League την Τρίτη, με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Ο Καμερουνέζος επιθετικός ταλαιπωρείται από μία φλεγμονή στο γόνατο και έμεινε εκτός αποστολής, σε αντίθεση με τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στον δεύτερο προημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν και είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου