Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αυγερινοπούλου κατά Παρασκευόπουλου - Τι απαντά η βουλευτής στο δήμαρχο

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2013

Τι απαντά η Ηλεία βουλευτής στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Η επιστολή


Προς τον Δημάρχο Πύργου,                          
κ. Γ. Παρασκευόπουλο
Κοινοποίηση:
-Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου
- Κύκλος Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη-(COMPSUD)
Θέμα:  Απάντηση στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Δήμαρχος Πύργου εναντίον μου, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,
Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι ο Δήμαρχος Πύργου με κατηγορεί για το πρόβλημα των απορριμμάτων και συγκεκριμένα αφήνει αιχμές εναντίον μου για δήθεν μεθοδευμένες ενέργειες εναντίον του. Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να είναι πιο προσεκτικός στις κρίσεις του και να του υπενθυμίσω, ότι ως Δήμαρχος και αρμόδιος κατά το νόμο για την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών που τον ψήφισαν, είναι πλήρως υπεύθυνος για την απαράδεκτη κατάσταση, που έχει προκληθεί για μια ακόμη φορά στον Πύργο.

Να υπενθυμίσω ότι και πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, στις 12 Οκτωβρίου του 2012, τα σκουπίδια είχαν γεμίσει και πάλι τους δρόμους του Πύργου, εξ’αιτίας των διαμαρτυριών κατοίκων για τον δεματοποιητή στο Ποτόκι.

Ο κ. Δήμαρχος αν και αδυνατεί να βρει λύσεις κατηγορεί εμένα,  με μόνο σκοπό να αποσείσει τις ευθύνες, που του αναλογούν για το χρόνιο αυτό πρόβλημα. Η πρακτική της μετακύλησης ευθυνών και η εξεύρεση «αποδιοπομπαίου τράγου» αποτελεί σημαντική απώλεια χρόνου, για έναν Δήμαρχο που θα έπρεπε να προσπαθεί να βρει λύσεις.
Υποστηρίζει ότι δεν συζήτησα μαζί του εκ των προτέρων για να βρεθούν λύσεις: ο κ. Παρασκευόπουλος δεν με έχει ποτέ καλέσει ούτε στο γραφείο του, αλλά ούτε και σε Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα αυτό, ή για οποιοδήποτε άλλο, παρ’ό,τι έχω ζητήσει και αμέσως μετά την εκλογή μου ως Βουλευτής Ηλείας, αλλά και με νέα επιστολή στις 9 Σεπτεμβρίου, να συμμετέχω σε συνεδρίαση.
Πέραν αυτού, όποτε κι αν έλαβα πρωτοβουλία, ζητώντας συναντήσεις με Υπουργούς ή Γενικούς Γραμματείς (Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων ΄Εργων), με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, ή τη διασφάλιση κονδυλίων για τους Δήμους, ουδέποτε αποδέχθηκε την πρόσκληση, ουδέποτε απέστειλε εκπρόσωπο, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε. Εξ’αλλου, και για το άλλο μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών της Ηλείας, στον οποίο τον κάλεσα να συζητήσουμε στην εν λόγω ημερίδα που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων υπουργείων, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, της Κτηματικής Υπηρεσίας, ουδέποτε εμφανίστηκε, ούτε και έστειλε εκπρόσωπο.
Επιπλέον, θεσμικά, έχω ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τον ΧΑΔΑ στις Λίμνες και μου απήντησαν οι υπηρεσίες του Δήμου για τις παρατάσεις που έχει λάβει. Για το θέμα που έχει προκληθεί από τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων των κατοίκων των Μακρισίων και της Αλφειούσας ζήτησα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, και από τη Γενική Γραμματέα να γίνει συζήτηση για το πώς θα λυθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Είναι μάλλον, άτοπο εκ μέρους του να υπαινίσσεται ότι θα μπορούσα ποτέ να οργανώσω τους κατοίκους στις Λίμνες και να τους διατάσσω να μην επιτρέπουν στα απορριμματοφόρα την αποκομιδή απορριμμάτων. Η αδιαλλαξία του, η αμέλεια, η έλλειψη πολιτικής βούλησης έφθασαν τα πράγματα σε αυτή την οικτρή κατάσταση.
Διευκρινίζω επίσης, ότι πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο Νομό Ηλείας στο Πλαίσιο της Διεθνούς Περιφερειακής Διάσκεψης του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη συνοδευόμενοι από στελέχη του ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείου Οικονομικών, και του Υπουργείου Ανάπτυξης, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της διάβρωσης των ακτών, να ζητηθεί η χρηματοδότηση δράσεων  από τους αρμόδιους φορείς  για την αναχαίτιση του φαινομένου στην περιοχή μας και να ενισχυθεί η τουριστική προβολή του Νομού μας. Ο χρόνος της επίσκεψης των ξένων Βουλευτών στην Ηλεία είχε προγραμματιστεί εδώ και ένα έτος. Να υπενθυμίσω δε, ότι το πρώτο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη προηγήθηκε της επίσκεψής μας, τουλάχιστον κατά δύο εβδομάδες.
Αν και στο αρχικό πρόγραμμά μας δεν ήταν η επίσκεψη σε κανέναν ΧΑΔΑ, τόσο οι ξένοι Βουλευτές, όσο και οι εκπρόσωποι των Υπουργείων και του «Συνηγόρου του πολίτη» που ήρθαν με δικό τους όχημα για την εκδήλωση στην Ηλεία, βρέθηκαν αναγκαστικά, από την προηγούμενη ημέρα  μπροστά σε αυτό το θέαμα, αφού ο ΧΑΔΑ στις Λίμνες βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα Ολυμπίας-Πύργου, από τον οποίο περνούν ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο!
Οι Βουλευτές, που με συνόδευαν και είναι ειδικευμένοι σε θέματα περιβάλλοντος στα εθνικά τους κοινοβούλια ζήτησαν μόνοι τους  να επισκεφθούν το σημείο, στο οποίο βρίσκονταν οι κάτοικοι. Τα  περιβαλλοντικά προβλήματα για να λύνονται πρέπει να αναδεικνύονται και όχι να κρύβονται κάτω από το χαλί. Προφανώς, αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με ό,τι έχει πράξει ο κ. Παρασκευόπουλος κατά τα 7 προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος προέτρεξε να προκαταλάβει τις θέσεις των Βουλευτών, χωρίς να ερωτήσει.
Πάντως, ο δικός μου ρόλος ως Βουλευτού και δεδομένης και της θεσμικής μου ιδιότητας ως Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι να βρίσκομαι κοντά στους πολίτες.  Ειδικά δε, σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού που χρονίζουν έχω από το 2012 που εξελέγην Βουλευτής Ηλείας πραγματοποιήσει πολλές Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις για αρκετούς ΧΑΔΑ στο Νομό, ζητώντας απαντήσεις από τις υπηρεσίες των Δήμων, αλλά και από τα Υπουργεία.
Τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και απειλούν τη δημόσια υγεία, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε και στους χρόνους που θα έπρεπε για να τεθούν προτεραιότητες, σαφώς προσδιορισμένες, και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για βιώσιμες και μόνιμες λύσεις.
Κι όσο για τις επισκέψεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΧΑΔΑ, θεωρώ ότι οι δημόσιες υπηρεσίες  και οι θεσμοί πρέπει να επιτελούν το ρόλο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, όπως πρέπει να επιτελεί και ο κ. Δήμαρχος τον δικό του, ως αιρετός άρχων. Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε διάκριση των εξουσιών και δεν αναμένουν οι κρατικές υπηρεσίες «έγκριση δημάρχου» για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο Νομό μας και να δοθεί προτεραιότητα στην εξεύρεση μόνιμης λύσης.
Σε ό,τι δε αφορά, το θέμα της φιλοξενίας των ξένων Βουλευτών, ευτυχώς κάποιοι άλλοι Δήμαρχοι (ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και ο Δήμος Ζαχάρως) αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προβάλουν την περιοχή τους σε 27 χώρες της Μεσογείου και το έπραξαν, επιδεικνύοντας πραγματική Ελληνική και Ηλειακή φιλοξενία.
Καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο καταφερθήκατε εναντίον μου, ερήμην μου, παρακαλώ να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Διατελώ μετά τιμής,

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ.
Πρόεδρος Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη, COMPSUD

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου