Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2014

  • Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2014

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στις 10:00, παρουσία του κ. Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας μας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί της Ψερίμου, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν λόγω του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας. Τεράστιες ζημιές έχουν σημειωθεί άπό τις πλημμύρες στη Ρόδο και στην Κάλυμνο. Ειδικότερα, στη Ρόδο, από τις καταρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν νέες πλημμύρες στο Φαληράκι και την περιοχή της Αφάντου και μέχρι τα ξημερώματα η πυροσβεστική επιχειρούσε απάντληση υδάτων από τα σπίτια και τα καταστήματα. Ανάλογη η εικόνα και στην Κάλυμνο.
  • Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και 14 τραυματίες σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών, στο ύψος των διοδίων, όταν ένα ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την ώρα που επιχειρούσε προσπέραση σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Νεκρός είναι ο οδηγός του ΙΧ, ενώ από τους τραυματίες, τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και 15 τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών, στο ύψος των διοδίων, όταν ένα ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την ώρα που επιχειρούσε προσπέραση σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
  • Διαστάσεις πανδημίας έχει λάβει η βία κατά των γυναικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Ο κίνδυνος μοιάζει ιδιαίτερα αυξημένος για τις γυναίκες πρόσφυγες, τις αιτούσες άσυλο και τις μετανάστριες» τονίζει η Ύπατη Αρμοστεία. Τέσσερις γυναίκες με μακρά εμπειρία στην προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για την έμφυλη και ρατσιστική βία και καταγγέλλουν την ελλιπή προστασία των γυναικών στην Ελλάδα.

Κόσμος

  • Κλίμα σύρραξης στις συναντήσεις των ηγετών της G20 στις Κάννες το 2011 περιγράφει ο ισπανός πρώην πρωθυπουργός σε βιβλίο του με χαρακτήρα «απομνημονευμάτων» από το ζενίθ της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Πέραν των πιέσεων της Γερμανίας στη Μαδρίτη και τη Ρώμη, ο Θαπατέρο υποστηρίζει ότι μεγάλο μέρος της βραδιάς επικεντρώθηκε στις προειδοποιήσεις Μέρκελ και Σαρκοζί στον Γιώργο Παπανδρέου εναντίον του δημοψηφίσματος που είχε προαναγγείλει.
  • Το πορτογαλικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε συνταγματική την επέκταση του ωραρίου στο δημόσιο τομέα κατά πέντε ώρες την εβδομάδα, μέρος του μνημονίου που έχει υπογράψει η Λισαβόνα με την τρόικα και σημείο στο οποίο είχε επικεντρώσει τα βέλη της η αντιπολίτευση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει κρίνει στο παρελθόν αντισυνταγματικά άλλες παρεμβάσεις του μνημονίου, οδηγώντας την κυβέρνηση σε λήψη εναλλακτικών, εξίσου επώδυνων, μέτρων.
  • Με πλήρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν στην αρχή του 2014 απειλεί η Ουάσινγκτον, ενώπιον των «δισταγμών» του αφγανού προέδρου να υπογράψει τη συμφωνία για την παραμονή δυνάμεων τα επόμενα χρόνια.
  • Η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας για την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπογραφεί η συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ. Νωρίτερα, οι Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αποδοκίμασαν τις ρωσικές πιέσεις στην Ουκρανία και διαβεβαίωσαν το Κίεβο ότι η πρόταση της ΕΕ «εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι». Διαδηλώσεις οργισμένων Ουκρανών στο Κίεβο, έκκληση Γιανούκοβιτς για ψυχραιμία.
  • Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να προκαλέσει χιονοθύελλα θα πλήξει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά λίγες ημέρες πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, την Πέμπτη, καλύπτοντας τους δρόμους με πάγο και χιόνι.

Οικονομία

  • Δεν θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.
  • Σήμερα Τρίτη στις 4.30 το απόγευμα αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πολλοί από τους 13 επενδυτές που πέρασαν τον περασμένο Μάιο στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν συγκροτήσει συμμαχίες μεταξύ τους και οι πληροφορίες μιλούν για τη δημιουργία τεσσάρων σχημάτων, με επικεφαλής ξένες εταιρείες και τις ελληνικές να έχουν μειοψηφική συμμετοχή.
  • Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ που δεν είχε στην ουσία φόρο ακινήτων. Σημείωσε, επίσης, πως αν άλλαζαν τώρα οι αντικειμένικές αξίες θα μειώνονταν στα βόρεια προάστια και θα αυξάνονταν σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, τόνισε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί από την τρόικα μεταβατική περίοδο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αθλητισμός

  • Τα δύο εξαιρετικά γκολ που πέτυχε ο Σέιν Λονγκ μέσα στα πρώτα 11 λεπτά, δεν στάθηκαν αρκετά για να χαρίσουν στη Γουέστ Μπρομ τη νίκη επί της Αστον Βίλα. Οι «Χωριάτες» ισοφάρισαν 2-2 στο β' ημίχρονο και έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Χόθορνς», στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Premier League.
  • Ολοκληρώθηκε η αλλαγή «φρουράς» στην κορυφή του Campionato, καθώς έπειτα από τη νίκη της Γιουβέντους, το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε και η λευκή ισοπαλία της Ρόμα κόντρα στην Κάλιαρι για να «οριστικοποιηθεί» η προσπέραση της «Μεγάλης Κυρίας», για πρώτη φορά έπειτα από 13 αγωνιστικές. Η Ρόμα «γκρεμίστηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας, αφού οι «τζιαλορόσι» υπέστησαν νέα αναπάντεχη απώλεια βαθμών (0-0) στο «Ολίμπικο» κι έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην κάτοχο του τίτλου, Γιουβέντους, να μπει σε θέση οδηγού.
  • Η μάχη του Γιώργου Σαμαρά με τη Σέλτικ κόντρα στη Μίλαν για τον 8ο όμιλο του Champions League, παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, που επιστρέφει έπειτα από τη διακοπή για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για τον ίδιο όμιλο, ο Αγιαξ υποδέχεται τη «Μπάρτσα» που έχει ήδη προκριθεί στους «16», ενώ κατά τα άλλα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λεβερκούζεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1ος όμιλος), Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράι, Γιουβέντους - Κοπεγχάγη (2ος) και Ντόρτμουντ - Νάπολι (6ος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου