Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διέγραψαν στέλεχος της Ομογένειας Νέας Αγγλίας <λόγω γάμου>.

Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Διέγραψαν τον Α αντιπρόεδρο Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλη Καυκά από το δημοτολόγιο του δημαρχείου της Ηλιδας (Αμαλιάδας) <λόγω γάμου> όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο, αντίγραφο του οποίου έχει στη διάθεση του ο <Εθνικός Κήρυξ>.
Το πρωτάκουστο αυτό περιστατικό συνέβη έπειτα από αίτηση που κατέθεσε ο κ. Καυκάς στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη για την έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως προκειμένου να κινήσει την διαδικασία εγγραφής των τριών παιδιών του Νικόλαο, Κατερίνα και Δήμητρα στο δημοτολόγιο της Αμαλιάδας και για να αποκτήσουν και την Ελληνική υπηκοότητα. Τα τρία παιδιά όλα απόφοιτα πανεπιστημίου είναι γεννημένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τονίζεται ότι ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα έχει ΑΦΜ καθώς επίσης και ιδιοκτησία.
Ο Βασίλης Καυκάς είναι στέλεχος της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας με 38 χρόνια εθελοντικής προσφοράς στα ομογενειακά κοινά. Διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας, εκ των ιδρυτικών στελεχών του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας, πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ.
Σε δηλώσεις του στον <Ε.Κ.> εξήγησε ότι <στις αρχές του Οκτωβρίου 2013 και μετά από απαίτηση των παιδιών μας που έχουν γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκέφθηκα το γενικό προξενείο στη Βοστώνη για να καταθέσω τα δικαιολογητικά ώστε μετά από τις νόμιμες διαδικασίες τους παραχωρηθούν Ελληνικά διαβατήρια αφού εγώ ο πατέρας τους έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.
Πριν μερικές ημέρες όταν επισκέφθηκα το προξενείο στη η αρμόδια υπάλληλος μου πληροφόρησε ότι πήρε απάντηση και ο τοπικός Δήμος Ήλιδας στο Νομό Ηλείας δεν μου χορηγεί πιστοποιητικό γεννήσεως . Είπα “δεν είναι δυνατόν αφού γεννήθηκα και μέχρι 18 ετών διέμενα στο Σιμόπουλο Ηλείας, πρώην Δήμο Πηνείας.” Η υπάλληλος μου έδωσε αντίγραφο της απάντησης που πήρε από το Δημαρχείο Ήλιδας που πράγματι λέει ότι "με διέγραψαν λόγω γάμου".
Ο κ. Καυκάς δήλωσε ακόμα πως <αντιλαμβάνομαι ότι και στην Ελλάδα η έκδοση ενός πιστοποιητικού γεννήσεως είναι μία απλή διαδικασία όπως και σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω την κολοκυθιά με κανέναν, ιδιαίτερα με υπαλλήλους του τοπικού Δήμου οι οποίοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Θα επικοινωνήσω ο ίδιος με τον τοπικό Δήμο και τον Δήμαρχο για να βρω την άκρη. Εάν δεν μου δοθεί το έγγραφο το οποίο χρειάζομαι και μου ανήκει θα καταφύγω σε κάθε νόμιμο μέσω δια μέσου του δικηγόρου μου. Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν, είμαι κάθετος σε αυτά τα πράγματα. Τα λαδώματα και οι μίζες δεν είναι γνωστά στη ζωή μου. Εάν χρειαστεί θα φτάσω στα άκρα>.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Καυκάς είναι διατεθειμένος να καταφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου