Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2013

  • Νεκρή ανασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών, στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 40χρονη γυναίκα. Αγνοούνται δύο ακόμη άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Ρόδο. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, διακοπές ηλεκτροδότησης και ζημιές στο οδικό δίκτυο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές.
  • Σε διευκρινίσεις σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε γιατί στο νομοσχέδιο δεν συμπεριελήφθηκαν διατάξεις για την προστασία των θυμάτων επιθέσεων ή των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων.
  • Η καγκελάριος Μέρκελ αναγνώρισε την προόδο της Ελλάδας, επέμεινε στην τήρηση των συμφωνηθέντων και συνέστησε συναίνεση με την τρόικα.
  • «Φασίστα» αποκάλεσε τον Νότη Σφακιανάκη ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στήριξης του γνωστού τραγουδιστή προς τη Χρυσή Αυγή. «Επιβάλλεται να στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σφακιανάκης, επιτιθέμενος με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγλεο Βενιζέλο. Τι είπε η Δέσποινα Βανδή και γιατί αρνείται να εμφανιστεί μαζί του στη σκηνή...
  • Ενας 65χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί εστιατόρια και νυχτερινά κένρα διασκέδασης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή. Από τον έλεγχο στην εταιρεία που είναι διαχειριστής, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός, ο οποίος λειτουργούσε με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, με δυνατότητα να εκδίδει αποδείξεις «κλώνους».

Κόσμος

  • Τον παραλληλισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, με κύριο συνδετικό κρίκο το «ανεξέλεγκτο πάθος για τις όμορφες γυναίκες», αποφάσισε να κάνει η εφημερίδα συμφερόντων του Καβαλιέρε Il Giornale ανήμερα της 50ής επετείου από τη δολοφονία που άλλαξε την Αμερική. «Ένας Κένεντι στο Άρκορε» είναι ο τίτλος του editorial που στηλιτεύει την «υποκριτική» Αριστερά -«όπου δεν λείπουν οι πόρνες και οι προαγωγοί, αλλά εκεί, και μόνο εκεί, προσδίδουν κομψότητα»...
  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, βρίσκεται καθ' οδόν για τη Γενεύη, προκειμένου να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις της Ομάδας των Έξι με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ. Διπλωμάτες δηλώνουν ότι προτάθηκε συμβιβασμός σχετικά με την απαίτηση της Τεχεράνης να αναγνωριστεί το «δικαίωμά» της στην πυρηνική ενέργεια.
  • Τη μνήμη του Τζον Φ. Κένεντι τιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, 50 χρόνια από τη δολοφονία του πρώην προέδρου. Μέλη της οικογένειας Κένεντι κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο του στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον. Οι σημαίες σε Λευκό Οίκο, Καπιτώλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια κυματίζουν μεσίστιες, ενώ στο Ντάλας οι καμπάνες ήχησαν το λεπτό της δολοφονίας και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Dealy Plaza τήρησε ενός λεπτού σιγή.
  • Κατακόρυφα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Ρίγα της Λετονίας: Συνολικά 50 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τα συντρίμμια του πολυκαταστήματος. Τρεις από τους νεκρούς είναι διασώστες που σκοτώθηκαν όταν, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν κάποια άτομα, τμήμα της οροφής κατέρρευσε.
  • Ένα δεκάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από σφαίρα στην πόλη Σουέζ της Αιγύπτου την ώρα που περπατούσε με την μητέρα κοντά σε σημείο όπου είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος από τον στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή και σε πολλές συνοικίες του Καΐρου.

Οικονομία

  • Πρόταση χορήγησης χαμηλότοκων δανείων προς κράτη-μέλη, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους για εφαρμογή συγκεκριμένων και συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων αναμένεται να συζητηθεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Η συζήτηση, που βασίζεται σε μία ιδέα της Κομισιόν, αναμένεται να γίνει βάσει εγγράφου που έχει προετοιμάσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
  • Τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση διάρκειας 99 ετών του Ξενία της Σκιάθου. Ωστόσο, καμία προσφορά δεν κατατέθηκε για τα Ξενία Άνδρου και Τσαγκαράδας Πηλίου.
  • Η στάση των Βρυξελλών για το θέμα της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει και περιγράφεται στο δίπτυχο τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς Αθήνας και σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Καμπανάκι από τις Βρυξέλλες για τους προϋπολογισμούς Ιταλίας και Ισπανίας.

Αθλητισμός

  • Η «μάχη» κορυφής ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Μπαγερν Μονάχου, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Bundesliga. Με το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανοίγει το Σάββατο η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Η Έβερτον υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» στο πρώτο κλασικό ντέρμπι στην καριέρα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
  • Το κυριακάτικο ντέρμπι του βορρά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ που επιστρέφει στη δράση, μετά τη διακοπή για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Ωστόσο, η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (19:30) να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Νωρίτερα, η πρώτη σέντρα θα γίνει στη Ριζιούπολη, όπου ο Απόλλων Σμύρνης με τον Λόρι Σάντσες για πρώτη φορά στον πάγκο του, θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ (15:00), ενώ λίγο αργότερα ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τη Βέροια (17:15).
  • Νέες «φωτιές» άναψε ο Σεπ Μπλάτερ και αυτή τη φορά δεν είναι τόσο ήπιας μορφής όσο μια παρεξήγηση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας υποστήριξε, χωρίς υπεκφυγές, ότι το Μουντιάλ του 2022 ανατέθηκε στο Κατάρ κατόπιν ισχυρών πιέσεων που άσκησαν στο εκλογικό σώμα της FIFA η Γαλλία και η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου